Μίνι ανταρσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ετσι, στις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών σε Μεγαλόπολη και Κοζάνη έρχονται να προστεθούν οι αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έδωσαν και το παρών σε συγκεντρώσεις κατά της εν λόγω συμφωνίας.

Οι τρεις βουλευτές που εκλέγονται στην Κοζάνη, ο Κώστας Σέλτσας, ο Θέμης Μουμουλίδης και ο Μίμης Δημητριάδης, συμπαραστάθηκαν στους τοπικούς φορείς και τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ δίνοντας χθες το παρών στη συγκέντρωση στην πόλη τους, εναντίον της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Στο ίδιο κλίμα είναι και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού.

Να υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης χθες, έδωσε το τόνο του… αντάρτικου λέγοντας «θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ θέλω να είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν είναι στενά πολιτικό άπτεται πολλών παραγόντων». Και πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα της προσέγγισής του: «Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία. Δυο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγιά της».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ