Εντυπωσίασε το έντυπο της Ρόδου στην πολωνική γλώσσα που παρουσίασε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

 Δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό εξακολουθεί να αποτελεί η Ρόδος για τους Πολωνούς, όπως διαπιστώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το ενδιαφέρον και την προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών στο περίπτερο της Ρόδου, στον χώρο που διέθεσε για τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «3η Grecka Panorama – Greek Food Show 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2-3 Δεκεμβρίου 2017, στο μεγάλο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας PGE Narodowy, στην Πολωνία.

Πρόκειται για μία διεθνή τουριστική έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της που διοργανώθηκε από την North Events,  υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Οι επισκέπτες της έκθεσης για την Ελλάδα στη Βαρσοβία έφθασαν φέτος τους 8.350,  κατά 19% περισσότεροι  από πέρυσι, ενώ τα ελληνικά προϊόντα, λάδι ελιά και άλλα τοπικά προϊόντα, «έκλεψαν την παράσταση» στο PGE Narodowy, καθώς η έκθεση ανέδειξε και την γαστρονομική παράδοση της χώρας μας, προβάλλοντας μερικά από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα ελληνικά προϊόντα.

Η Ελλάδα παραμένει ο πρώτος προορισμός που επιλέγουν οι Πολωνοί για τις διακοπές τους, καθώς περισσότεροι από 850.000 Πολωνοί επισκέπτες επέλεξαν την Ελλάδα το 2016. Το μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά της Πολωνίας επικυρώνει την σημαντική αύξηση σχεδόν 20% σε Πολωνούς την φετινή σαιζόν – στους 1.000.000 επισκέπτες- η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018.

 

Ο Δήμος Ρόδου με εκπρόσωπο την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου είχε μία ιδιαίτερα δυναμική παρουσία, ενώ εντυπωσίασε όλους ανεξαιρέτως, επισκέπτες και εμπλεκομένους με τον τουρισμό φορείς, το έντυπο της Ρόδου στην πολωνική γλώσσα, που εκπόνησε και  παρουσίασε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης ενημερώθηκαν για τη Ρόδο από τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Βεατρίκη Σέρβου και το στέλεχος κα Αναστασία Σαββιού, ενώ  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας  «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

 

Η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου είχε κατά τη διάρκεια της έκθεσης b2b επαγγελματικές συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο δε της ελληνικής διοργάνωσης στην Βαρσοβία, για την έκθεση GRECKA PANORAMA, πραγματοποιήθηκε επίσημη εκδήλωση στο Ballroom Hall του περίφημου  ξενοδοχείου Hotel Bellotto, με την  διάσημη Ελληνίδα mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας να δίνει  μία μοναδική παράσταση στις 2 Δεκεμβρίου, την οποία παρακολούθησαν εξέχουσες προσωπικότητες και εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας της Πολωνίας και της Ελλάδας, καθώς και εκθέτες της διοργάνωσης, φορείς, οργανισμοί και πολιτικοί εκπρόσωποι.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ