Ρεπορτάζ

Στην ανάκριση υπόθεση ψευδοχρησικτησιών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες η κυρία Ανάκριση για την πλήρη εξιχνίαση υπόθεσης ψευδοχρησικτησιών με κατηγορούμενους έναν κάτοικο Ρόδου και έναν κάτοικο Αρχαγγέλου και υπόπτους δημόσιους λειτουργούς.
Για την υπόθεση έχει διαταχθεί ήδη η διενέργεια γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κύριος κατηγορούμενος, μεσίτης στο επάγγελμα, προβαίνει σε χρησικτησίες κατά συνήθεια.
Ο μηνυτής αλλά και μάρτυρες του υποστηρίζουν μάλιστα ότι έχει ενάγει ακόμη και πεθαμένους ως αγνώστου διαμονής!.
Ο μηνυτής είναι συνιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στα Κολύμπια και διαμένει μόνιμα στ’ Αφάντου.
Το θέρος του 2012 διαπίστωσε ότι σε τμήμα ακινήτου ιδιοκτησίας της οικογένειάς του στα Κολύμπια, εμβαδού 6.120 τ.μ. ανεγέρθηκε οικοδομή, που βρίσκεται στο στάδιο των μπετόν.
Όπως υποστηρίζει, ενώ επί σειράν ετών τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του και τ’ αδέλφιά του, εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της ως άνω αποβιωσάσης μητρός του γνώριζαν ότι το ακίνητο τους ανήκει, διαπίστωσαν ότι ένας συγχωριανός τους είχε αγοράσει τμήμα του από έναν κάτοικο της Ρόδου.
Από έρευνα στο κτηματολόγιο διαπίστωσε ότι ο συγχωριανός του είχε αγοράσει το συγκεκριμένο τμήμα του ακινήτου από το γιο του του τελευταίου δυνάμει συμβολαίου. Διαπίστωσε ακόμη ότι στον “πωλητή” είχε μεταβιβαστεί το ακίνητο με γονική παροχή από τον πατέρα του, ο οποίος συστήνεται ευρέως στην αγορά ως «κτηματομεσίτης».
Ο «κτηματομεσίτης», όπως επισημαίνει ο μηνυτής, είχε αποκτήσει το συγκεκριμένο τμήμα του ακινήτου δια χρησικτησίας και δη συνομολογημένης, του Ειρηνοδικείου Ρόδου, η οποία μεταγράφηκε στα βιβλία του Κτηματολογίου.
Στη συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται, όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, ότι τόσο ο μηνυτής όσο και τα αδέλφια του είχαν συνομολογήσει στην κτήση δια χρησικτησίας του συγκεκριμένου τμήματος και έχουν υπογράψει σχετικά πληρεξούσια σε δικηγόρο την οποίαν, όπως δηλώνουν, δεν γνωρίζουν ούτε κατ’ όψιν.
Τα πληρεξούσια φέρονται παραπέρα να τα έχουν υπογράψει ενώπιον αστυνομικού σε τμήμα της ανατολικής πλευράς του νησιού παρότι όλοι ανεξαιρέτως είναι μόνιμοι κάτοικοι Αφάντου, όπου κάλλιστα θα μπορούσαν να μεταβούν στο αντίστοιχο αστυνομικό τμήμα.
Περαιτέρω, φαίνεται στα πληρεξούσια ότι  βεβαιώθηκε από τον αστυνομικό το γνήσιο της υπογραφής τους, την 5η Οκτωβρίου του 2007, αλλά στην βεβαίωση αυτή δεν αναφέρεται ο αριθμός της αστυνομικής τους ταυτότητας
Ο μεσίτης διατείνεται ότι αγόρασε το ακίνητο και πήρε υπογραφές προκειμένου να μεταβιβαστεί στην ιδιοκτησία του δια χρησικτησίας. Ο δεύτερος μηνυόμενος διατείνεται ότι δεν υπέγραψαν μπροστά του, αλλά είθισται να γίνεται αυτό και ότι το έκανε για να εξυπηρετήσει.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή που έγινε η χρησικτησία, έχουν κτισθεί πολλές οικοδομές και δη πολλές πολυτελείς μεζονέττες, καθώς έχει καταπληκτική πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, συγκεκριμένα προς την παραλία Αφάντου και Κολύμπια – Ρόδου.
Το συγκεκριμένο ακίνητο, έχει πανοραμική θέα προς τα υπερπολυτελή, πεντάστερα ξενοδοχεία «MYTHOS» και «LEVANTE», καθώς και προς όλη την περιοχή «Κολύμπια» – Ρόδου, όπου έχουν ανεγερθεί επίσης υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Γιαννιού Αθανασίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου