Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση τριών σοβαρών διαχειριστικών υποθέσεων

Αναβλήθηκε χθες η εκδίκαση τριών σοβαρών διαχειριστικών υποθέσεων από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Πιο συγκεκριμένα για την 10η Φεβρουαρίου 2022 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και δύο μέλη της διοίκησης της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού, για απιστία από κοινού κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία άνω των 30.000 ευρώ σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και συγκεκριμένα σε βάρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ιαλυσού κ. Στέργος Στάγκας, βρέθηκαν υπόλογοι στην πολύκροτη υπόθεση της μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων της επιχείρησης σε αορίστου χρόνου.
-Για την 17η Μαρτίου 2022 αναβλήθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο πρώην διευθυντή, που πρωταγωνίστησε σε υπόθεση παρατραπεζικής δραστηριότητας σε κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο νησί της Ρόδου.
Το ύψος της ζημίας που προκάλεσε ο κατηγορούμενος στο διάστημα από τις 2 Φεβρουαρίου 2012 έως και τις 19 Ιουνίου 2015 φέρεται να ανέρχεται στο ποσό των 1.804.392,44 ευρώ! Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο αριθμός των υποθέσεων που απασχόλησαν την Εισαγγελία είναι 14.
– Για την 7η Απριλίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη με κατηγορούμενο εκπρόσωπο εταιρείας που μετείχε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Εργασίες Αποκομιδής και Μεταφοράς Απορριμμάτων και Ογκωδών Αντικειμένων, Μηχανικής και Χειρωνακτικής Σάρωσης και Αποψιλώσεων Κοινοχρήστων Χώρων, περιόδου 2016-2018», με ενδεικτικό προϋπολογισμό 12.681.241,95 €.
Κατηγορείται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», για χρήση πλαστού εγγράφου από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορίσει σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτο, με συνολικό όφελος και αντίστοιχη συνολική ζημία που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ στρεφόμενη σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και της απόπειρας απάτης με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ στρεφόμενη σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου