Ρεπορτάζ

Η ανάδοχος των LED βάλλει κατά της αποφάσεως για οριστική κρίση στις εκκρεμότητες της σύμβασης

Ενσταση κατά του κύρους της ομόφωνης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, που ενέκρινε σχετικό πρακτικό της αρμόδιας Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης σύμφωνα με το οποίο η συνολική κρίση επί των εκκρεμών ζητημάτων για την υλοποίηση της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων – Εφαρμογές SmartCities, με εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ρόδου», του γνωστού και ως έργου των LED μετατίθεται για την 6η Νοεμβρίου 2021, υπέβαλε η ανάδοχος!.

Με την απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή προαναγγέλλει ουσιαστικά ότι την ως άνω ημερομηνία θα επιληφθεί και θα κρίνει το θέμα της έκπτωσης ή μη της αναδόχου, το θέμα της αλλαγής της μετοχικής της σύνθεσης και της ανάληψης του συνόλου του έργου από τον ΟΤΕ και τέλος την παραλαβή ή μη των μέχρι σήμερα λογαριασμών που έχει εκδώσει.
Η ανάδοχος με την ένσταση που υπέβαλε βάλλει κατά του κύρους τής ως άνω αποφάσεως χωρίς εκτελεστό χαρακτήρα, ισχυριζόμενη ότι όλα τα ζητήματα που αναπτύσσονται και αναμένεται να αποφασιστούν συνολικά σε νέα συνεδρίαση έχουν ήδη απαντηθεί και έχουν ήδη λυθεί.
Συγκεκριμένα τονίζει ότι όλες οι εργασίες που αφορούν στην περίοδο εκτέλεσης της συμβάσεως έχουν ολοκληρωθεί, ζήτησε δε ο Δήμος Ρόδου να εκκινήσει, ως οφείλει, τη διαδικασία παραλαβής τους.
Επισημαίνει παραπέρα ότι ουδείς λόγος κήρυξης της ένωσης έκπτωτης συνέτρεχε και δεν συντρέχει, ενώ προσθέτει ότι το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώθηκε και από το με αρ. IV/14.05.2020 πρακτικό της Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης του Εργου, με το οποίο κρίθηκε ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως προς όσα αβασίμως της καταλογίζονταν.
Προσθέτει ακόμη ότι εκτοτε, για λόγους που οφείλονται αποκλειστικώς στη σφαίρα ευθύνης ή επιρροής του Δήμου Ρόδου, ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί επι του ζητήματος αυτού.
Ειδικότερα, για χρονικό διάστημα πλέον του ενός έτους, δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα σχετική οριστική απόφαση με την οποία, είτε να διαπιστώνεται ότι δεν συντρέχει περίπτωση κήρυξης της έκπτωτης είτε να κηρύσσεται έκπτωτη.
Ισχυρίζεται παραπέρα ότι ο Δήμος εμμένει αδικαιολογήτως και πάντως, αναρμοδίως να ασχολείται με το προαναφερθέν ζήτημα έκπτωσής της, ακυρώνοντας το πρακτικό της ΕΠΠΕ, ανασυγκροτώντας την τελευταία και αναθέτοντας σχετικό έργο σε εξωτερικούς ιδιωτικούς συμβούλους.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί τα τελευταία 4 τρίμηνα έχουν αυτοδικαίως πλέον εγκριθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου