Με πολύ θετικούς οιωνούς για την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα καλό κλίμα άνοιξε πριν από λίγο στο Λονδίνο τις πύλες της, η φετινή World Travel Market, συγκεντρώνοντας τον κόσμο του Τουρισμού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που έχουν διασταυρωθεί από πολλές πλευρές της αγοράς, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εμφανίζει αύξηση στις προκρατήσεις της τάξης του 8-10%, με τους πιο αισιόδοξους να κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό και τους πλέον μετριοπαθείς να κάνουν λόγο για υψηλό μονοψήφιο.

Η Ισπανία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εμφανίζει αύξηση των προκρατήσεων της τάξεως του 3%, ενώ η Τουρκία, έχοντας κάνει πλήρες come back, εμφανίζει πολύ υψηλά διψήφια ποσοστά. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει κινηθεί έντονα ανοδικά όλα τα τελευταία χρόνια για την Ελλάδα, και εκφράζονταν προβληματισμοί όλο το τελευταίο διάστημα για το 2019.Ωστόσο, το θετικό κλίμα στην έναρξη των  προκρατήσεων τον Σεπτέμβριο, συνεχίζεται, με την WTM, να είναι καθοριστική όσον αφορά την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Στο ελληνικό περίπτερο, που συγκεντρώνει ήδη πολύ κόσμο, αν και σήμερα είναι ημέρα εισόδου μόνο με προσκλήσεις, από το πρωί η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Κώστα Τσέγα, τον πρόεδρο του ΕΟΤ Χ. Καρίμαλη και την διευθύντρια του γραφείου της και αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, ξεκίνησε συναντήσεις με tour operators, με την αρχή να γίνεται με την TUI, την Helen Caron και το επιτελείο της.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει δημιουργήσει και πάλι το Περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τις μεγάλες led οθόνες, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Στο Περίπτερο βρίσκεται από το πρωί, με την έναρξη της έκθεσης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η προβολή της ΠΝΑΙ, στην αψίδα εισόδου της WTM.

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ