Ρεπορτάζ

Σε διαγωνισμό οι στάσεις των λεωφορείων της ΡΟΔΑ

Στη διεξαγωγή διαγωνισμού για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των στάσεων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα προχωρήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος Ρόδου.
Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων χθες, σε συνέντευξη τύπου, ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα ακίνητης περιουσίαςη κ. Δήμος Μουτάφης.
«Είναι σε ώριμο στάδιο η διαδικασία για την εκμίσθωση των δημοτικών στάσεων. Ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη και για την συντήρησή τους. Ετσι θα βελτιωθεί η εικόνα τους και θα εξυπηρετούν όπως πρέπει τους κατοίκους. Επίσης ο Δήμος Ρόδου θα έχει έσοδα από τα τέλη διαφήμισης», δήλωσε ο κ. Δήμος Μουτάφης και πρόσθεσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί και η τιμή εκκίνησης για το σχετικό διαγωνισμό.
«Η προκήρυξη που θα δοθεί στη δημοσιότητα στο προσεχές χρονικό διάστημα είναι αρκετά περίπλοκη. Έπρεπε να λάβουμε υπόψη τέσσερα νομοθετήματα για να φτιάξουμε ένα κείμενο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός μεγάλου διαγωνισμού», εξήγησε ο κ. Μουτάφης.
Ο κ. Μουτάφης αναφέρθηκε και στην διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων για τις μισθώσεις των δημοτικών καταστημάτων που λειτουργούν στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς.
«Ήδη τριάντα επιχειρηματίες εξόφλησαν τις οφειλές που είχαν μέχρι τον Απρίλιο του 2014 και υπέγραψαν νέες συμβάσεις με το Δήμο Ρόδου. Τα μισθωτήρια συμβόλαια έχουν σταλεί στην Εφορία, όπως ορίζεται από το νόμο. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους περισσότερους επιχειρηματίες», δήλωσε ο κ. Μουτάφης και πρόσθεσε πως ότι υπάρχουν και κάποιοι επιχειρηματίες που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις.
Σε ερώτηση σχετικά με τις συνέπειες που θα έχουν όσοι δεν υπογράψουν νέες συμβάσεις με το Δήμο Ρόδου, ο κ. Δήμος Μουτάφης δήλωσε:
«Κατέστησα ήδη σαφές εδώ και αρκετό καιρό τι σημαίνει αυτό. Πιστεύω ότι στο τέλος όλοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου. Με την πάροδο του χρόνου γίνεται κατανοητό ποιές είναι οι συνθήκες που μας οδήγησαν στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και το νομικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο θέμα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις τελικά».
Ο κ. Μουτάφης τόνισε πως μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπογραφούν άλλες πενήντα συμβάσεις.
«Μέσα στο Δεκέμβριο θα προσέλθουν, πιστεύω, για να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις όλοι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες. Τους δώσαμε μεγάλο χρονικό περιθώριο για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με το Δήμο. Δεν θέλουμε να τους βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό. Ουσιαστικά δώσαμε προθεσμία έξι μήνες στους 120 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς για να τακτοποιήσουν οφειλές χρόνων».
Σχετικά με την αξιοποίηση των υπολοίπων ακινήτων που διαθέτει ο Δήμος ο κ. Μουτάφης δήλωσε:
«Ολοκληρώσαμε τη διοικητική διαδικασία για την αξιοποίηση του «Ιαλύσιου». Μένει να τακτοποιηθούν πολεοδομικά ζητήματα. Το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε τίποτε στην τύχη. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πλήρως τον επενδυτή που θα αναλάβει το ακίνητο».
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοποίηση του δημοτικού κήπου στην πλατεία Ρίμινι (Ηχος και Φως) ο κ. Μουτάφης δήλωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστεί η εμπλοκή που ανέκυψε στο ελεγκτικό συνέδριο.
Ο κ. Μουτάφης τόνισε πως γίνεται προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των ακινήτων με νομικά άρτιο τρόπο.

«Δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουν οι ενδιαφερόμενοι προβλήματα. Για τα δημοτικά λουτρά για παράδειγμα θα πρέπει να εξασφαλιστούν εγκρίσεις από το σύνολο των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους. Για το λόγο αυτό δεν προχωρούν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες. Θέλουμε όμως να γίνουν τα πάντα όπως πρέπει», εξήγησε ο κ. Μουτάφης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου