Ειδήσεις

Διάσημες αφίξεις

Στην αιώνια αίγλη του Βράχου της Ακρόπολης θα προστεθεί το μια «πινελιά» από σύγχρονο lifestyle καθώς σε λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου, θα πατήσει εδώ το πόδι της η νέα κυρία Τζορτζ Κλούνεϊ, η διεθνώς διάσημη δικηγόρος, Αμάλ Αλαμουντίν, για να υπεραμυνθεί των θέσεών της για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Λίγες μέρες μετά το γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στη Βενετία που συγκέντρωσε παγκόσμια δημοσιότητα, η 36χρονη, λιβανέζικης καταγωγής, Αμάλ, δήλωσε πως θα βρεθεί στην Αθήνα από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα. Μαθαίνω πως την πρωτοβουλία για την επίσκεψη της Αμάλ είχε το ίδιο το γραφείο του ΄Ελληνα πρωθυπουργού που έκανε και τις συνεννοήσεις μαζί της και χειρίζεται λεπτομέρειες του ταξιδιού της στην Ελλάδα. Ας κρατήσουμε, όμως, και μια μικρή επιφύλαξη διότι ήταν να έρθει και λίγες εβδομάδες νωρίτερα και τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Το ραντεβού του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Η εκδήλωση είχε έναν οικοδεσπότη, τον Βρετανό Πρέσβη στην Αθήνα John Kittmer, τετρακόσιους προσκεκλημένους και έναν guest επί τιμή, τον Επικεφαλή Ευρώπης της Lloyds Benno Reischel. Μια ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Lloyds είναι ο παλαιότερος βρετανικός ασφαλιστικός οργανισμός και απασχολεί σήμερα περισσότερους από δύο εκατομμύρια εργαζόμενους ενώ διαχειρίζεται επενδεδυμένα αποθεματικά 8,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Εκεί λοιπόν, στην Βρετανική Πρεσβευτικη κατοικία, την παλαιά κατοικία «Ελευθερίου και Έλενας Βενιζέλου» έγινε προ λίγων ημερών η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο. Και η θεματική ομπρέλα αυτής: «BacktoBusiness». Εκπρόσωποι των παλαιότερων και μεγαλύτερων διμερών ευρωπαϊκών και επαγγελματικών επιμελητηρίων, μέλη του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και στελέχη από τον επιχειρηματικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό και ασφαλιστικό χώρο γέμισαν τους χώρους της.

Κεφάλαιο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου