Τοπικές Ειδήσεις

Ενέπλεξαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών σε απάτη με δήθεν αγορά τροφίμων για άπορους!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες ακόμη μια έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξιχνίαση μιας νέας υπόθεσης απάτης με θύμα γνωστή φρουτέμπορο του νησιού από επιτήδειο που παρίστανε τηλεφωνικά τον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Τηλέμαχο Καμπούρη.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που καταγγέλλεται απάτη από αετονύχηδες που παριστάνουν τον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα χθες το πρωί άγνωστο άτομο επικοινώνησε με την επιχειρηματία, της συστήθηκε ως Τηλέμαχος Καμπούρης, αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου και της παρήγγειλε τρόφιμα αξίας 820 ευρώ προκειμένου να τα δωρίσει σε άπορους. Σημειώνεται ότι η επιχειρηματίας συνεργάζεται με τον Δήμο Ρόδου.
Ακολούθησε και νέα επικοινωνία για την κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό της λογαριασμό και της απέστειλε μέσω της εφαρμογής viber ένα πλαστό παραστατικό της Εθνικής Τράπεζας με το οποίο δήλωσε ότι δήθεν από λάθος της είχε εμβάσει σε λογαριασμό της στην τράπεζα Πειραιώς 8.200 ευρώ, και ζήτησε να του επιστρέψει τη διαφορά.
Η επιχειρηματίας τον πίστεψε και του κατέθεσε αρχικά 600 ευρώ μέσω της υπηρεσίας «λεφτά στο λεπτό». Ο απατεώνας την καθοδήγησε και ακολούθως της ζήτησε να του καταθέσει και το χρηματικό ποσό των 6.780 ευρώ σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, πράγμα που έκανε, για να διαπιστώσει στην πορεία ότι είχε πέσει θύμα απάτης.
Εσπευσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ κατάθεση έδωσε και ο κ. Καμπούρης που συναντήθηκε χθες και με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας για να ενημερώσει σχετικά, ενώ επικοινώνησε και με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Τράπεζας.
Η επιχειρηματίας κατόρθωσε να μπλοκάρει τα χρήματα στην τράπεζα, ενώ την ώρα που υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ο απατεώνας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της για να την ευχαριστήσει και να της πει ότι θέλει να την προσκαλέσει σε φαγητό! Στην πορεία μάλιστα της είπε ότι είχε γίνει παρεξήγηση και ότι θα της επέστρεφε 500 ευρώ.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι σε όμοιες υποθέσεις απόπειρας ή τετελεσμένης απάτης οι επαγγελματίες σε αδικήματα του είδους παριστάνουν γνωστούς επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα σε πλείονα υποψήφια θύματα, όπως πρόσφατα στη Ρόδο γνωστό φαρμακοποιό αλλά και κομμωτή.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι ένας 45χρονος επιχειρηματίας που λειτουργεί κατάστημα εμπορίας στρατιωτικών ειδών και σωμάτων ασφαλείας επί της οδού Παπάγου κατέθεσε ότι την 17η Ιουνίου 2020 και περί ώραν 14:20 δέχτηκε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο του καταστήματος του από κινητό τηλέφωνο από άγνωστο άτομο που του συστήθηκε ως Τηλέμαχος Καμπούρης, αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Ρόδου και του είπε ότι ενδιαφέρεται να κάνει δωρεά στον Ελληνικό Στρατό. Συγκεκριμένα ήθελε 90 τεμάχια μπλουζάκια και 50 ζευγάρια άρβυλα. Ο επιχειρηματίας αφού έκανε έρευνα αγοράς κάλεσε πίσω στον ίδιο αριθμό και ενημέρωσε τον ενδιαφερόμενο ότι το ποσό για τα είδη που ζήτησε είναι 3000 ευρώ.
Αμέσως συμφώνησε και του ζήτησε λογαριασμό τραπέζης για να του καταθέσει το χρηματικό ποσό.
Του έδωσε τον λογαριασμό του στην Alpha Bank και τον ενημέρωσε ότι θα κατέθετε το αντίτιμο το πρωί της 18ης Ιουνίου 2020.
Την 18η Ιουνίου 2020 και περί 09:40 ώρα δέχτηκε κλήση από άλλο κινητό τηλέφωνο και ο εμφανιζόμενος ως αντιδήμαρχος Οικονομικών τον ενημέρωσε ότι πραγματοποίησε την κατάθεση και του απέστειλε μέσω άλλου κινητού τηλεφώνου και με την χρήση της εφαρμογής “Viber” ένα extre της συναλλαγής που τον εμφάνιζε να έχει καταθέσει 15.325 ευρώ και όχι 3.000 ευρώ όπως είχαν συμφωνήσει.
Σε ερώτηση του επιχειρηματία γιατί του έστειλε φωτογραφία από άλλον τηλεφωνικό αριθμό και όχι από αυτόν που μίλησαν πριν, του απάντησε μάλιστα ότι επρόκειτο για το δεύτερο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί στον Δήμο Ρόδου, ενώ ισχυρίστηκε ότι από λάθος του είχε καταθέσει 15.323 ευρώ και όχι 3000 ευρώ και ζητούσε επίμονα να του επιστρέψει το υπόλοιπο για να μην εκτεθεί.
Επίσης του ζήτησε αν έχει επιπλέον χρήματα να του δανείσει για να κάνει κάποιες πληρωμές και επέμενε η κατάθεση να γίνει μέσω λογαριασμού του της Εθνικής Τράπεζας.
Ο επιχειρηματίας μετέβη άμεσα σε κατάστημα της τράπεζας Alpha Bank και τον διαβεβαίωσαν ότι η συναλλαγή ήταν εικονική.
Ο επιχειρηματίας βρήκε το τηλέφωνο του αντιδημάρχου επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε κάτι.
Ο αντιδήμαρχος μάλιστα απουσίαζε από την Ρόδο και βρισκόταν στην Αθήνα σε παρουσίαση του προγράμματος χρηματοδότησης «Αντώνης Τρίτσης» από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι η φωνή του αντιδημάρχου δεν έχει καμία σχέση με αυτή του άνδρα με τον οποίο μίλησε.
Ζήτησε την ποινική δίωξη του άγνωστου δράστη για απόπειρα απάτης.
-Στο μεταξύ την 3η Αυγούστου 2020 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστης δράστιδας η οποία σύμφωνα με σχετική καταγγελία απέσπασε χρήματα από πολίτη με τη μέθοδο «νιγηριανής απάτης» και το πρόσχημα της δωρεάς – μεταβίβασης μεγάλου χρηματικού ποσού από το εξωτερικό.
Πιο συγκεκριμένα ένας 43χρονος ημεδαπός, κάτοικος Ρόδου, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι περί τα μέσα Ιουνίου του 2020 δέχτηκε μήνυμα μέσω της εφαρμογής του Facebook “messenger” από άτομο με όνομα προφίλ «Βriggita Maria» η οποία του συστήθηκε ως Γαλλίδα που πάσχει από ανίατη ασθένεια και τον έπεισε ότι τον επέλεξε τυχαία προκειμένου να του δωρίσει το χρηματικό ποσό των 1.312.000 ευρώ.
Το θύμα αρχικά αρνήθηκε αλλά ακολούθησαν αλλεπάλληλα μηνύματα και πείστηκε να δεχτεί την υποτιθέμενη δωρεά.
Οι απατεώνες κατόρθωσαν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 19.085 ευρώ ως έξοδα για την μεταβίβαση και έμβασμα των χρημάτων από την Γαλλία. Το θύμα κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας, της Εurobank, μιας Ουγγρικής Τράπεζας και μιας Γαλλικής.
Oταν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη προσέφυγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί έχοντας υπόψη τους ότι ουδείς άγνωστος χαρίζει χρήματα άνευ οπουδήποτε ανταλλάγματος ή πολλαπλασίου κέρδους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου