Συνέντευξη στην
Πέγκυ Ντόκου

Την πεποίθηση ότι «Ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι πάντοτε σε εγρήγορση» ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων, εκφράζει σήμερα σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική» ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέφανος Δράκος.
Όπως υπογραμμίζει, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας «απερχόμενος και θλιβερός πρωθυπουργός» ενώ αποκαλεί την κυβέρνηση, ‘έναν περιφερόμενο θίασο επικίνδυνων, ατάλαντων και ξεδιάντροπων ηθοποιών που δεν διστάζουν μπροστά σε ο,τιδήποτε, προκειμένου να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία» -γι αυτό και πρέπει να φύγουν.
Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Δράκος δηλώνει πως «η εγκυρότερη δημοσκόπηση είναι αυτή που γίνεται την ώρα της κάλπης, και όταν έρθει αυτή, ο λαός θα δώσει στον πρόεδρό μας και αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. την αυτοδυναμία που χρειάζεται».
Σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, δηλώνει πως αποτελεί μία ακόμη στάχτη στα μάτια των Δωδεκανησίων και μαζί με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό μέρισμα, θα τα κρίνουν οι ίδιοι οι Δωδεκανήσιοι όταν θα έρθει η ώρα.
Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι η επιλογή του, ως μέλους του Μητρώου Στελεχών και του Τομέα Μεταφορών και Υποδομών της Ν.Δ. δεν αποτελεί «χρίσμα» βουλευτικής υποψηφιότητας. «Είναι το πράσινο φως για να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Ν.Δ» λέει και εκτιμά πως στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει τρεις ή και τέσσερις βουλευτές στα Δωδεκάνησα –με στόχο η φωνή των Δωδεκανησίων να είναι πιο ισχυρή προς την κυβέρνηση για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας και των κατοίκων του.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
  •  Κύριε Δράκο, η Ν.Δ. είναι έτοιμη για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε κομματικό επίπεδο; Και ειδικότερα στα Δωδεκάνησα, μετά τις εσωκομματικές εκλογές εκτιμάτε πως ο κομματικός μηχανισμός θα είναι σε ετοιμότητα έγκαιρα;
Ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι πάντοτε σε εγρήγορση και αυτό διότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με άξια και δημιουργικά στελέχη που αγωνίζονται με συλλογικά κριτήρια, όπως είναι η ευημερία και η ανάπτυξη της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου.
Στη Ν.Δ. αγωνιζόμαστε για την πατρίδα, όχι για την καρέκλα. Αυτό άλλωστε, το αποδεικνύει εμπράκτως ο πρόεδρός μας και αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και το σύνολο των πολιτικών στελεχών μας στις ΝΟ.Δ.Ε. και τις ΔΗΜ.Τ.Ο.
Ισχυρότερη φωνή όλων βέβαια, είναι αυτή των ενεργών πολιτών, των αγωνιστών της καθημερινότητας. Αυτοί αποτελούν τη φωνή και το μέλλον της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας, μάς διαβεβαιώνει ότι θα καταφέρει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να βγει από τα Μνημόνια. Αναμένουμε και τις σχετικές εξαγγελίες από το Καστελλόριζο τον επόμενο μήνα. Κατά την άποψή σας μπορεί η οικονομία να ανακάμψει με δεδομένο ότι αναμένονται νέα μέτρα από τις αρχές του 2019;
Κυρία Ντόκου, διαβάζοντας την ερώτησή σας, αυθόρμητα ξέσπασα σε γέλια. Φυσικά όχι για εσάς, αλλά για τα όσα ο απερχόμενος και θλιβερός «πρωθυπουργός» της Ελλάδας υποστηρίζει. Αρχικά, θα ήθελα να σας πω πως στην Ελλάδα δεν έχουμε κυβέρνηση, αλλά έναν περιφερόμενο θίασο επικίνδυνων, ατάλαντων και ξεδιάντροπων ηθοποιών που δεν διστάζουν μπροστά σε ο,τιδήποτε, προκειμένου να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Από αυτό και μόνο γίνεται εύκολα αντιληπτό πως καμία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Συζητάμε για την κυβέρνηση που οδήγησε στον πνιγμό αθώων ανθρώπων στη Μάνδρα, που απανθράκωσε δεκάδες ψυχές στη Ραφήνα, που αιχμαλώτισε Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία, χάρισε την Μακεδονία και εξαθλίωσε τους Έλληνες πολίτες.
Όχι κυρία Ντόκου, καμία ανάκαμψη δεν περιμένω, αλλά δυστυχώς με την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, όταν ζητούμενο είναι η διατήρηση της ζωής, τότε δυστυχώς η οικονομία περνά σε δεύτερη μοίρα.
Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν.
• Θα ήθελα το σχόλιό σας για τις δημοσκοπήσεις. Όλες οι τελευταίες φέρνουν σταθερά μπροστά τη Ν.Δ. με μια καταγεγραμμένη τάση ‘παγίωσης’ μεγάλης διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα εκφραστεί αυτό και στην κάλπη;
Ευχαριστώ για την ερώτησή σας, αλλά δεν συνηθίζω να σχολιάζω δημοσκοπήσεις. Η μεγαλύτερη, εγκυρότερη και αδιαμφισβήτητη δημοσκόπηση είναι αυτή της κάλπης και αυτή είναι βέβαιο πως θα τιμωρήσει την κυβέρνηση που μάτωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες και θα δώσει στον πρόεδρό μας και αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. την αυτοδυναμία που χρειάζεται για να υπηρετήσει την πατρίδα και να προστατεύσει τους Έλληνες και τα συμφέροντά τους ανιδιοτελώς και υπερήφανα.
• Τελικά το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι γεγονός. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα αποτελέσει το αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Θα είναι όμως έτσι στην πράξη;
Την κυβέρνηση, που εξαπάτησε τους Δωδεκανήσιους, θα την κρίνει, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, ο λαός της Δωδεκανήσου.
Θα την κρίνουν οι Καρπάθιοι, που είδαν να τους καταργεί τον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. και να τους εξαιρεί από το έκτακτο αντισταθμιστικό επίδομα. Θα την κρίνουν οι κάτοικοι της Κω που είδαν να τους βουλιάζουν με μετανάστες χωρίς κανένα σχέδιο, όπως και της Λέρου.
Θα την κρίνουν οι Συμιακοί που δέχθηκαν τις συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας, αλλά και οι Ροδίτες που αδικήθηκαν και στοχοποιήθηκαν σχεδόν σε όλα.
Σε ό,τι αφορά αποκλειστικά και μόνο στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, αποτελεί μία ακόμη στάχτη στα μάτια των Δωδεκανησίων, όπως και το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό μέρισμα που μοίρασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός στους πολίτες, αφού τους πετσόκοψε τις συντάξεις και τις μισθοδοσίες και ενώ μερίμνησε οι απαιτούμενες προδιαγραφές είσπραξής του να αποκλείουν το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων.
Οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι μπροστά μας. Έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε εσείς; Σας ενδιαφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ή το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα;
Κυρία Ντόκου, όπως ήδη γνωρίζετε, είμαι πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Αναδείχθηκα μέσα από μία επίπονη διαδικασία κρίσης και αξιολόγησης μέλος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. και μέλος του Τομέα Μεταφορών και Υποδομών της Ν.Δ., ενώ διατηρώ ανοιχτό το πολιτικό μου γραφείο από το 2015 έως και σήμερα. Παρόλα αυτά, η επιλογή μου δεν είναι «χρίσμα» βουλευτικής υποψηφιότητας. Είναι το πράσινο φως για να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια της Ν.Δ., όπως άλλωστε πράττω διαχρονικά μέχρι και σήμερα.
• Εκτιμάτε ότι η Ν.Δ. θα λάβει υψηλά ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές στα Δωδεκάνησα και θα έχει βάσιμες ελπίδες για περισσότερες έδρες;
Η Ν.Δ. είναι βέβαιο πως θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στα Δωδεκάνησα και θα καταφέρει να εκλέξει τουλάχιστον τρεις (3) βουλευτές. Στόχος όλων μας ωστόσο, θα πρέπει να είναι η ανάδειξη τεσσάρων (4) βουλευτών της παράταξής μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τα Δωδεκάνησα, όχι για κομματικούς λόγους, αλλά για να είναι η φωνή μας ισχυρή και να έχει ακλόνητο έρεισμα στην κυβέρνηση, για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας και των κατοίκων του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ