Ρεπορτάζ

Nέο Πνευματικό Κέντρο στον Ιερό Ναό Ιαλυσού

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση νέου Πνευματικού Κέντρου στην Πλατεία Ιαλυσού, απέναντι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Το κτήριο ανήκει στην εκκλησία (ο παλιός μύλος) και κατασκευάζεται προκειμένου να φιλοξενήσει δράσεις για τους πιστούς, όπως κατηχητικό, μαθήματα αγιογραφίας, εκδηλώσεις κ.λπ.
«Το νέο Πνευματικό Κέντρο στην Ιαλυσό θα είναι σημείο αναφοράς. Και μετά την Κυριακάτικη θεία λειτουργία θα μπορούν οι πιστοί να συγκεντρώνονται εκεί, ενώ σχεδιάζουμε να υπάρχει και σίτιση από το Φιλόπτωχο της ενορίας μας» δήλωσε στην «δημοκρατική» ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.
Σημειώνεται ότι η μελέτη είναι έτοιμη (έχει γίνει δωρεά από μελετητικό γραφείο) ενώ η χρηματοδότηση είναι από την Εκκλησία (τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου), με την συνδρομή και στήριξη των κατοίκων και επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι μέχρι τα μέσα Αυγούστου το νέο Πνευματικό Κέντρο στην Ιαλυσό θα είναι έτοιμο:
«Με τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, θα είναι έτοιμο και θα γίνουν τα εγκαίνια!» δηλώνει ο π. Χατζημιχαήλ.
Οι εργασίες πάντως προχωρούν σε γοργούς ρυθμούς προκειμένου να προλάβουν τα εγκαίνια τον Δεκαπενταύγουστο.
Σημειώνεται ότι η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, πραγματοποίησε την επισκευή και την συντήρηση του Ιερού Ναϋδρίου Ταξιάρχου Μιχαήλ (Παλιό Κοιμητήριο) και την επισκευή, τη συντήρηση και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία (πρόποδες Φιλερήμου).
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», αναμένεται και η ανέγερση του νέου Ιερού Ναού (Αγίων Πάντων Ιαλυσού) επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών που θα καλύψει τις ανάγκες της κοινότητας κι έχει σκοπό να αποτελέσει ορόσημο για την τοπική κοινωνία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου