Ειδήσεις

Παρουσίαση δράσεων του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Inner Wheel Ελλάδος (247 Περιφέρεια)

Οπλισμένες με περισσότερες ιδέες και δυνατότητες για την υλοποίηση των ιδανικών του Διεθνούς Inner Wheel και αποφασισμένες να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με όλες τους τις δυνάμεις και το 2018 τη δράση τους στους κατά τόπους Ομίλους της 247 Περιφέρειες Ελλάδος, βγήκαν από το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριό τους όλα τα μέλη των Ομίλων Inner Wheel της χώρας.

Το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Inner Wheel Ελλάδος (247 Περιφέρεια) το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεβρουάριο του 2018 στον εξαιρετικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 15 Όμιλοι Inner Wheel από όλη την Ελλάδα με 125 σύνεδρους και προσκεκλημένους, με ποικίλη  θεματολογία και παρουσιάσεις, με προβολή video και power point με τη πλούσια δράση των Ομίλων στις τοπικές τους κοινωνίες. Παρούσα η Ινδή Πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel, Dr Kapila Gupta.

Η Διοικητής της 247 Περιφέρειας Inner Wheel κα Ντέπυ Βαρότσου διάβασε στην ομιλία της για τον εθελοντισμό ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Ο Δρόμος των Δακρύων» που αφορά τη σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο  και τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στα μέλη του Inner Wheel όλης της χώρας «είμαι πολύ περήφανη για όλες σας, για το σπουδαίο έργο που προσφέρετε!».

Οι Πρόεδροι των Ομίλων παρουσίασαν αναλυτικά το έργο της χρονιάς τους, έγιναν αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφέρειας για τη χρονιά 2018-2019 και συζήτηση και ψηφοφορία επί των Προτάσεων της Ημερησίας Διάταξης. Διοικητής επανεξελέγη η κα Ντέπυ Βαρότσου.

Τον Όμιλο Inner Wheel Ρόδου εκπροσώπησαν στο ετήσιο συνέδριο, η Πρόεδρος κα Βεατρίκη Σέρβου, οι Προ Πρόεδρος κα Ανθούλα Καραολάνη, η Γραμματέας κα Εύη Κατσαρά, η κοσμήτορας κα Πίτσα Δαλιάνη, η Οργανώτρια Δημοσίων Σχέσεων κα Φένια Ατσίδη, το μέλος κα Ανθούλα Καμπουροπούλου και οι εκπρόσωποι του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου στη 247 Περιφέρεια κυρίες Μαρία Νικολιδάκη, Μαίρη Σαρίκα και Μαριέττα Φουρτούνη.

Οι κυρίες Μαρία Νικολιδάκη, Μαίρη Σαρίκα και Μαριέττα Φουρτούνη ως εκπρόσωποι της 247 Περιφέρειας για τον Όμιλο Inner Wheel Ρόδου ψήφισαν για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της 247 Περιφέρειας για τη χρονιά 2018-2019 καθώς και για τις προτάσεις των Ομίλων.

Το θερμό χειροκρότημα όλων των παρισταμένων στο συνέριο του Inner Wheel Ελλάδος, απέσπασε η ομιλία της προέδρου του πρώτου σε όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως δραστήριου Ομίλου Inner Wheel Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

«Λένε ότι ο πολιτισμός ενός λαού κρίνεται από τη στάση του απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά, τους ανήμπορους.

Μπορεί, μέσα στη γενικότερη κρίση που βιώνει η χώρα μας, να έχουν ανατραπεί πολλά που θεωρούσαμε δεδομένα, όμως οι αυθόρμητες πράξεις αλληλεγγύης, βλέπουμε να αυξάνονται, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία μας τουλάχιστον διατηρεί τον πολιτισμό της. Η κοινωνία της Ρόδου, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλός μας από το 1967, χρονολογία που σηματοδοτεί την ίδρυση του πρώτου Ομίλου Inner Wheel στη χώρα μας, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι διαθέτει ευαισθησία και ότι στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την ανιδιοτελή προσφορά, που αποτυπώνεται μέσω της έμπρακτης στήριξης και αλληλεγγύης». Με τα λόγια αυτά η πρόεδρος, ξεκίνησε τον απολογισμό των πλούσιων, κατά γενική ομολογία, δράσεων του Ομίλου Inner Wheel της Ρόδου και συνέχισε:

«Με μεράκι λοιπόν, θέληση και πείσμα προχωρήσαμε και αυτήν την Inner Wheel – ική χρονιά, στα βήματα της προσφοράς, των δράσεων, της φροντίδας και της συμπαράστασης σε αδύναμους συμπολίτες μας, σε σχολεία, στο νοσοκομείο και γενικότερα στην κοινωνία της Ρόδου.

Οι δράσεις μας για την Inner Wheel – ική χρονιά 2017-2018, από τον Ιούλιο του 2017μέχρι και σήμερα ήταν οι εξής:

  • Παραδώσαμε τρόφιμα στο Συσσίτιο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου.
  • Με μία επιτυχημένη και εξαιρετική, από κάθε άποψη, εκδήλωση, που διοργανώσαμε στο ξενοδοχείο «Amathus Hotel & Elite Suites by Amathus», γιορτάσαμε τα πενήντα χρόνια της λειτουργίας του Ομίλου μας. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για τη δωρεά ενός ιατρικού μηχανήματος στην Παιδιατρική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου. Την εκδήλωση αυτή τίμησε με την παρουσία της η Διοικητής της 247 Περιφέρειας Inner Wheel για την Inner Wheel ική χρονιά 2017-2018, η πολυαγαπημένη μας Ντέπη.
  • Παραδώσαμε έναν σύγχρονο φορητό ηλεκτροκαρδιογράφο στην Παιδιατρική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου.
  • Δωρίσαμε παιχνίδια και ρούχα στην Παιδιατρική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου.
  • Πραγματοποιήσαμε το χριστουγεννιάτικο bazaar του Ομίλου μας που αποτελεί θεσμό στα δρώμενα των εορτών στη Ρόδο. Τα έσοδα του bazaar διατέθηκαν για την αγορά ενός ιατρικού μηχανήματος για τη Μαιευτική κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου και για την εξ΄ ολοκλήρου προσφορά του χριστουγεννιάτικου γεύματος αλληλεγγύης στο Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου.
  • Παραδώσαμε έναν ηλεκτροκαρδιογράφο τελευταίας τεχνολογίας στη Μαιευτική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου.
  • Προβήκαμε σε οικονομική στήριξη συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά θέματα υγείας.

Και για να επιτύχουμε όλα αυτά βοηθήσαμε όλες, η κάθε μία από τη δική της θέση και όλες μαζί για έναν σκοπό, τη στήριξη και αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας. Συνεχίζουμε λοιπόν την προσπάθειά μας ακόμα πιο δυναμικά και την καινούρια χρονιά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του μηνύματος της προέδρου του Διεθνούς Inner Wheel για την Inner Wheel – ική χρονιά 2017-2018 Dr Kapila Gupta, «Αφήστε μία διαρκή κληρονομιά».

Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχιστεί απρόσκοπτα και την καινούρια χρονιά η δράση του Inner Wheel Ρόδου, παρά τις δυσκολίες της εποχής. Το ίδιο πιστεύω ότι πράττουν και θα συνεχίσουν τα μέλη των Ομίλων Inner Wheel όλης της χώρας στις δικές τους τοπικές κοινωνίες» κατέληξε η κα Σέρβου.

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου