Ευρεία σύσκεψη για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης της Ρόδου και της Μεσαιωνικής Πόλης, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, πραγματοποιήθηκε χτες στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου μετά από πρόσκληση της Τοπικού Συμβουλίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, Γιώργος Κακούλης, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Γιώργος Πόκκιας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, και από το Τοπικό Συμβούλιο οι κ.κ. Μίλτος Παγκάς, Κώστας Στυλιανού, Στέλλα Αναστασιάδου, Τσαμπίκος Βασιλαράκης και Φωτεινή Καράμπελα.
Επιτακτικά τέθηκαν θέματα που χρονίζουν και δημιουργούν πολλά προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό, η απομάκρυνση των τουριστικών λεωφορείων από την Κολόνα, οι πεζόδρομοι, οι κοινόχρηστοι χώροι, οι λαϊκές αγορές, η απομάκρυνση των εκδοτηρίων εισιτηρίων από το παραλιακό μέτωπο καθώς και η αντιμετώπιση της κατάστασης με τους αθίγγανους, που το καλοκαίρι μετακινούνται από άλλες περιοχές της χώρας προς το νησί μας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δήμαρχος Ρόδου ζήτησε να επιβληθεί η τάξη και να καταρτιστεί ένα πλάνο δράσεων από τώρα, ώστε να μην βρεθεί ανοχύρωτη η πόλη το καλοκαίρι, ενώ ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Παγκάς, έθεσε ως αναγκαία, την επίλυση προβλημάτων, όπως οι καταλήψεις στους πεζόδρομους τόσο στην πόλη όσο και στην Μεσαιωνική Πόλη καθώς και ο έλεγχος στους κοινόχρηστους χώρους.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη να συσταθούν μικτά συνεργεία τα οποία θα διενεργούν ελέγχους σε διπλές βάρδιες (πρωί και βράδυ) τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην Μεσαιωνική Πόλη με στόχο την πάταξη των κρουσμάτων παραβατικότητας.
Ο κ. Χατζηδιάκος φέρεται να ζήτησε από τους συνεργάτες του να μην κάνουν πίσω σε θέματα, όπως η καθαριότητα και κυρίως η καθημερινότητα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον πολίτη αλλά και με τον τουρισμό.
Η σύσκεψη θα επαναληφθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα με ξεχωριστό αντικείμενο για την Μεσαιωνική Πόλη και την καλύτερη προετοιμασία για την εύρυθμη λειτουργία της.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ