Τοπικές Ειδήσεις

Διαδικτυακό μαθητικό συνέδριο για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “History and its effect on today’s Youth” (HEY) διοργανώθηκε διαδικτυακό μαθητικό συνέδριο, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Το συνέδριο είχε δύο θεματικές ενότητες: Ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης και το Ολοκαύτωμα. Οι θεματικές αυτές ενότητες είναι άμεσα συνυφασμένες με τη γενική ιδέα του προγράμματος που στοχεύει στην κατανόηση του βαθμού επίδρασης του ιστορικού παρελθόντος στο παρόν, τη διαμόρφωση απόψεων, την επιρροή των Κοινωνικών Δικτύων και των ΜΜΕ στη διάπλαση του ενεργού Ευρωπαίου πολίτη.

Στο πρόγραμμα, μαζί με το 2ο ΓΕΛ Ρόδου, συμμετέχουν λύκεια από την Κύπρο, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Κροατία. Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά πάνω από 70 μαθητές και 20 καθηγητές, στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από 20 μαθητές και 3 καθηγητές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου