ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσακαλώτος: Κάποια θέματα πρέπει να συζητηθούν και σε πολιτικό επίπεδο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Τσακαλώτος

“Υπάρ­χουν θέματα που πρέπει να συζη­τη­θούν σε τεχνικό αλλά και σε πολι­τικό επίπεδο” ανέφερε ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος, μετά το τέλος του τελικού γύρου της δια­πραγ­μά­τευ­σης με τους επι­κε­φα­λής των θεσμών.

Υψη­λό­βαθμο στέ­λε­χος των θεσμών που παρί­στατο στην δια­πραγ­μά­τευση, επι­σή­μανε ότι “υπάρ­χουν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να τελειώ­σουν όλα γρήγορα”.

Ο ΥΠΟΙΚ από την πλευρά του ανέφερε ότι οι θεσμοί, σε επίπεδο επι­κε­φα­λής ανα­χω­ρούν σήμερα, αλλά όπως πρό­σθεσε, συνε­χί­ζο­νται οι συζη­τή­σεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό όλες οι πλευρές κατα­νο­ούν ότι πρέπει να υπάρχει μία εύλογη συμ­φω­νία σε εύλογο χρόνο, χωρίς όμως -όπως ανέφερε- να είναι βέβαιο το πότε θα επι­στρέ­ψουν στην Αθήνα (σ.σ. ο ΥΠΟΙΚ είχε εκφρά­σει εξ αρχής την ελλη­νική πρόθεση για νέο γύρο στις 15/2).

Ο Ευ. Τσα­κα­λώ­τος επι­σή­μανε επίσης ότι υπάρχει κάθε προσ­δο­κία να επι­στρέ­ψουν οι επι­κε­φα­λής σε εύλογο χρόνο, για να περά­σουν στην τελική φάση της δια­πραγ­μά­τευ­σης.

Από ελλη­νι­κής πλευράς “ο στόχος παρα­μέ­νει το τέλος Φλεβάρη” ανέφερε ο Ευ. Τσα­κα­λώ­τος σχετικά με το χρόνο ολο­κλή­ρω­σης της πρώτης αξιο­λό­γη­σης.

Οι θεσμοί “θέλουν να συζη­τή­σουν και μεταξύ τους”, επι­σή­μανε ωστόσο ανα­φε­ρό­με­νος εμμέσως και στις δια­φο­ρές που σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες παρα­μέ­νουν ανάμεσα στην κοι­νο­τική πλευρά των δανει­στών και στο ΔΝΤ με τελευ­ταίο “κρούσμα” τις χθε­σι­νές δηλώ­σεις της Lagarde για παρεμ­βά­σεις στο χρέος. Ο ΥΠΟΙΚ έκανε σαφές και ότι συμ­φω­νούν οι θεσμοί “στη βασική αρχι­τε­κτο­νική σε ασφα­λι­στικό και φορο­λο­γικό”, αλλά και στο φόρο εισο­δή­μα­τος Ωστόσο, πρό­σθεσε “υπάρ­χουν παρά­με­τροι που πρέπει να συζη­τη­θούν”.

Επίσης επι­σή­μανε ότι οι θεσμοί κατα­νο­ούν τη θέση της κυβέρ­νη­σης να μην μειω­θούν οι συντά­ξεις, εξη­γώ­ντας και πάλι ότι δια­φο­ρε­τικά θα υπάρξει πρό­βλημα στις κοι­νω­νι­κές δομές.

Παρα­δέ­χθηκε επίσης ότι προ­φα­νώς θα υπάρ­ξουν συζη­τή­σεις για το δημο­σιο­νο­μικό κενό, ερω­τη­θείς για την χθεσινή έκθεση της Επι­τρο­πής που ανα­φέ­ρει ρητά την ανα­γκαιό­τητα λήψης μέτρων φέτος και το 2017.

Πλέον, το “τερέν” μετα­φέ­ρε­ται και εκτός συνόρων με πρώτο επίσημο σταθμό το Eurogroup της 11ης Φεβρουα­ρίου.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.