Τοπικές Ειδήσεις

Οι νέες πρωτοβουλίες του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασ. Υψηλάντη για το Κτηματολόγιο Ρόδου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου:

 

«Είναι γνωστόν στους αρμοδίους, αλλά και στο ευρύ κοινό, ότι από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, εκ νέου, πρόβλημα στο κτίριο του Κτηματολογίου Ρόδου, με προσωπική μου παρέμβαση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, ζήτησα την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Η ανταπόκριση του υπουργείου ήταν άμεση και θετική. Αργά το απόγευμα, ενημερώθηκα ότι εξαιτίας της επικινδυνότητας του κτιρίου, θα ανασταλεί η λειτουργία του για ένα ακόμα δεκαπενθήμερο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του.

Ενόψει αυτής της πραγματικότητας και με δεδομένο των κτιριακών προβλημάτων, που διαχρονικά υπάρχουν και στα δικαστικά μέγαρα Ρόδου και Κω, ζήτησα σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα να υπάρξει ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Βουλευτών, Περιφερειάρχη, των Δημάρχων Ρόδου και Κω και εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων Ρόδου και Κω για την εξέταση των προβλημάτων και την προώθηση λύσεων. Αναμένω απάντηση επί του αιτήματος.

Ήδη όμως για αύριο προκάλεσα, προκαταρκτική αυτής τηλεδιάσκεψη , με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, των Δημάρχων Ρόδου και Κω και των εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων Ρόδου και Κω, για την εξέταση των προβλημάτων αυτών.

Πάγια θέση μου είναι η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του νομού μας και η πρακτική άμεση επίλυση αυτών.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου