Είναι πεπεισμένοι πως ο Νίκος δολοφονήθηκε και πως δεν επρόκειτο για δυστύχημα

Πεπεισμένοι πως ο γιος τους δολοφονήθηκε είναι οι γονείς του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου οι οποίοι μέσω του δικηγόρου τους κ. Γιάννη Γλύκα καταθέτουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά αγνώστων, ενώ θα καταθέσουν νέα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, ώστε η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, ως δυστύχημα. Παράλληλα θα υποβάλλουν και νέο αίτημα για νεκροψία- νεκροτομή με τεχνικό σύμβουλο τον ιατροδικαστή κ. Φίλιππο Κουτσάφτη, όπως επιβεβαίωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιάννης Γλύκας.

Ήδη η σορός του άτυχου φοιτητή βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα για να να εξεταστεί εκ νέου.

 Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση 


Ο κύριος Κοτρέτσος είχε αποφανθεί πως ο θάνατος του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου προήλθε από δυστύχημα και μάλιστα εκτίμησε πως ο άτυχος νέος έμεινε τραυματισμένος και αβοήθητος επί 36 ώρες, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν», είχε δηλώσει λίγο μετά την πρώτη νεκροψία στο protothema.gr ο ιατροδικαστής, κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Ο θάνατος ήρθε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων αλλά και της σωματικής εξάντλησης, που προήλθαν από «ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους», καθώς έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο».

Το χρονικό

Ο Νίκος Χατζηπαύλου πήγε στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του, που είναι καθηγήτρια μόνιμα διορισμένη στο νησί. Είχε σκοπό να περάσει μαζί της το Σαββατοκύριακο και να επιστρέψει στην Αθήνα, που ζούσε και σπούδαζε.

Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, ξεκίνησε να πάει βόλτα με το ποδήλατό του. «Μαμά, πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω», ήταν τα τελευταία του λόγια. Μετά από μερικές ώρες, που ο 21χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής , η μητέρα του ανησύχησε και έτρεξε στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Έξι μέρες μετά, ο επίλογος της ιστορίας ήταν τραγικός. Η σορός του βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, γερμένη ελαφρά στο πλάι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο, σε ένα σημείο που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει βοσκοί ή πεζοπόροι.

Ο φοιτητής φαίνεται ότι ήταν «μέσα στα πόδια» των αρχών που έψαχναν να τον εντοπίσουν, χωρίς να τα καταφέρουν. Από το σημείο που είχαν περάσει πολλές φορές άνδρες της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, που είχε ταξιδέψει από την Αθήνα και εθελοντές διασώστες. Όμως κανείς δεν τον είχε δει, μέχρι που τον εντόπισε τυχαία, ένας 15χρονος μαθητής, έξι μέρες μετά την εξαφάνισή του.

protothema.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ