Ρεπορτάζ

Αθωώθηκε ημεδαπός κατηγορούμενος για παράνομη θήρα ελαφιού

Mε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κρίθηκε αθώος ένας ημεδαπός, κάτοικος Προφύλιας, που κατηγορήθηκε για παράνομη θήρα ελαφιού.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό συγκεκριμένα τον αυτοτελή ισχυρισμό, που ανέπτυξε ο συνήγορος του κ. Δημήτρης Δημητριάδης, περί ορθού νομικού χαρακτηρισμού-επιτρεπτής μεταβολής της κατηγορίας από παράνομη θήρα ελαφιού σε παράνομη κατοχή των ειδών άγριας πανίδας και των δειγμάτων αυτών, ζώντων ή νεκρών, επεξεργασμένων ή μη.
Ακολούθως έκανε δεκτό και τον ισχυρισμό περί παύσεως της ποινικής δίωξης βάσει του Ν. 4689/2020.
Παρεγράφη το αξιόποινο αμφότερων των πράξεων του κλητηρίου θεσπίσματος και έπαυσε η ποινική δίωξη.
Ο ημεδαπός κατηγορήθηκε ειδικότερα ως υπαίτιος του ό,τι στην Προφύλια, την 18η Απριλίου 2016, κατελήφθη να έχει θηρεύσει παράνομα απαγορευμένο είδος και συγκεκριμένα:
– Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του από θηροφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί σε παράνομη Θήρα ελαφιών του προστατευόμενου είδους dama dama, καθώς στο σαλόνι της οικίας του βρέθηκαν επτά (7) κέρατα ελαφιών dama dama, στην αποθήκη του βρέθηκαν δύο (2) κεφάλια ελαφιών dama dama, ένα εκ των δύο είχε εμφανή σημάδια από κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και στον καταψύκτη βρέθηκαν επτά (7) συσκευασίες νάιλον με κρέας προερχόμενο από ελάφι dama dama.
– Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, κατελήφθη να κατέχει παράνομα εντός της οικίας του, ιξόβεργες και παγίδες (δόκανα) τις οποίες χρησιμοποιούσε για τη θανάτωση ή σύλληψη άγριων θηλαστικών και ειδικότερα είχε στην κατοχή του παράνομα ένα (1) δόκανο και εκατόν σαράντα οκτώ (148) ιξόβεργα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη άγριων θηραμάτων, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την σύλληψη και θανάτωση αυτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • geokir    26.11.2021 17:42

    Απλά ντροπή, έχει γίνει η ατιμωρησία ο κανόνας πλέον…

  • Μανος    04.11.2021 19:28

    Και μετά από όλα αυτά αθωωηκε; δηλαδή τι έπρεπε να κάνει για να τον μπουζουριασουν; να εξωλοθρευσει όλη την πανίδα του νησιού; ντροπή!!!

Σχολιασμός άρθρου