Ειδήσεις

«Προοδευτικός και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας»

Ως προοδευτικό και αναπτυξιακό χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος οικονομικό 2018 ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης. Ο νέος προϋπολογισμός αγγίζει τα 103 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένος κατά 10 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του 2017.
«Ο προϋπολογισμός τις Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το οικονομικό έτος 2018 μετά και τις τελευταίες παρατηρήσεις του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας του Υπουργείου Οικονομικών αγγίζει τα 103 εκατ. ευρώ συνολικά για τους δύο νομούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Στα Δωδεκάνησα αντιστοιχούν τα 72.987.512 ευρώ και στις Κυκλάδες τα 29.972.492 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα, ανέρχεται σε 57.500.000 για τα Δωδεκάνησα και σε 16.800.000 για τις Κυκλάδες. Επίσης η μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα αγγίζουν τα 21,5 εκατ. ευρώ περίπου», ανέφερε ο κ. Ζαννετίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι έχει προβλεφθεί και η επέκταση της σύνδεσης του φράγματος Γαδουρά στη Νότια Ρόδο. Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Τον προϋπολογισμό τον έχω χαρακτηρίσει προοδευτικό και αναπτυξιακό. Έχουμε προβλέψει την β’ φάση του έργου του φράγματος Γαδουρά και την επέκταση της σύνδεσης στη Νότια Ρόδο. Παρά την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και την αυστηρή παρακολούθηση των προϋπολογισμών των Περιφερειών έχουμε εντάξει έργα, όπως το φράγμα της Κρητηνίας και ευελπιστούμε στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η κατασκευή του. Θέλω να πιστεύω ότι ο προϋπολογισμός θα κυλήσει όπως έχει προβλεφθεί με έσοδα που επιδιώκουμε από το Υπουργείο και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τη διεύθυνση οικονομικών, τις υπηρεσίες, που παρά την τεράστια υποστελέχωση έχουμε ένα σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες».
Σημειώνεται ότι το θέμα της έγκρισης προϋπολογισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οικονομικού έτους 2018 πρόκειται να συζητηθεί σήμερα το πρωί σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου