ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυσαν τον Νίκο Φίλη η Χρυσή Αυγή και ένα πλωτάρχης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φίλης
Μέγεθος γραμμάτων

Την ποι­νι­κή δίωξη του υπουρ­γού Παι­δεί­ας Νίκου Φίλη με βάσει τις δια­τά­ξεις του αντι­ρα­τσι­στι­κού νόμου, ζη­τούν με μη­νυ­τή­ρια ανα­φο­ρά που κα­τέ­θε­σαν στον Άρειο Πάγο, οι οι βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής Ι. Σα­χι­νί­δης, Ι. Αϊ­βα­τί­δης και Χρ. Χα­τζη­σάβ­βας, καθώς κι ένας ε.α πλω­τάρ­χης ΠΝ που με­τέ­βη στην Ει­σαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών. Αφορ­μή στά­θη­καν οι δη­λώ­σεις του για την γε­νο­κτο­νία των Πο­ντί­ων.

Ο πλω­τάρ­χης Πα­να­γιώ­της Στα­μά­της κα­τέ­θε­σε και εκεί­νος μη­νυ­τή­ρια ανα­φο­ρά και ζητεί την άμεση και επεί­γου­σα ποι­νι­κή διε­ρεύ­νη­σης του θέ­μα­τος, την άσκη­ση ποι­νι­κής δί­ω­ξης, ενώ δη­λώ­νει πα­ρά­στα­ση πο­λι­τι­κής αγω­γής για ηθική βλάβη ύψους 44 ευρώ. Προ­τεί­νει δε ως μάρ­τυ­ρα τον εκ­δό­τη της Real News Νίκο Χα­τζη­νι­κο­λά­ου.

Όπως ανα­κοί­νω­σε η Χρυσή Αυγή “ως εκ­πρό­σω­ποι του κοι­νο­βου­λί­ου και του Πο­ντια­κού και Μι­κρα­σια­τι­κού Ελ­λη­νι­σμού ζη­τούν την ποι­νι­κή δίωξη και την τι­μω­ρία του συ­ρι­ζαί­ου υπουρ­γού, που λει­τουρ­γεί ως δού­ρειος ίππος της Τουρ­κί­ας και ολε­τή­ρας των εθνι­κών μας δι­καί­ων”.

Στην ανα­φο­ρά τους ανα­φέ­ρουν με­τα­ξύ άλλων:

“ΕΠΕΙ­ΔΗ από την πα­ρά­θε­ση της απά­ντη­σης του Υπουρ­γού Παι­δεί­ας, Έρευ­νας και Θρη­σκευ­μά­των Νίκου Φίλη, στην εκ­πο­μπή “Στον Ενικό”, με πα­ρου­σια­στή τον Νίκο Χα­τζη­νι­κο­λά­ου, στον τη­λε­ο­πτι­κό σταθ­μό πα­νελ­λα­δι­κής εμ­βέ­λειας “StarChannel”, τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της 3-11-2015, σε ερώ­τη­ση για την άρ­νη­ση της Γε­νο­κτο­νί­ας των Πο­ντί­ων, στην οποία είχε προ­βεί την 20-8-2014 με άρθρο του στην κομ­μα­τι­κή εφη­με­ρί­δα του Σύ­ρι­ζα, “Αυγή”, προ­κύ­πτει κα­τα­φα­νώς ότι αυτός με πρό­θε­ση, δη­μό­σια, προ­φο­ρι­κά, ευ­τε­λί­ζει και κα­κό­βου­λα αρ­νεί­ται την ύπαρ­ξη ή/και τη σο­βα­ρό­τη­τα της γε­νο­κτο­νί­ας των Ελ­λή­νων του Πό­ντου που έχει ανα­γνω­ρι­στεί με από­φα­σή της Βου­λής των Ελ­λή­νων –και μά­λι­στα με την αυ­ξη­μέ­νη τυ­πι­κή ισχύ του Νόμου- και η συ­μπε­ρι­φο­ρά του αυτή στρέ­φε­ται κατά ομά­δας προ­σώ­πων και των μελών της που προσ­διο­ρί­ζε­ται με βάση την εθνι­κή ή εθνο­τι­κή κα­τα­γω­γή, αυτή της κα­τα­γω­γής των Ελ­λή­νων του Πό­ντου, και η συ­μπε­ρι­φο­ρά αυτή εκ­δη­λώ­νε­ται κατά τρόπο που μπο­ρεί να υπο­κι­νή­σει βία ή μίσος ή ενέ­χει απει­λη­τι­κό ή υβρι­στι­κό χα­ρα­κτή­ρα κατά μίας τέ­τοιας ομά­δας ή μέ­λους της.

ΕΠΕΙ­ΔΗ η προ­πε­ρι­γρα­φό­με­νη συ­μπε­ρι­φο­ρά του Υπουρ­γού Παι­δεί­ας, Έρευ­νας και Θρη­σκευ­μά­των Νίκου Φίλη, πλη­ρεί τη νο­μο­τυ­πι­κή μορφή του εγκλή­μα­τος που προ­βλέ­πε­ται και τι­μω­ρεί­ται στο άρθρο 2 του ν. 927/1979, όπως αυτό αντι­κα­τα­στά­θη­κε και ισχύ­ει με το άρθρο 2 του Ν. 4285/2014.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟ­ΓΟΥΣ ΑΥ­ΤΟΥΣ ΖΗ­ΤΟΥ­ΜΕ

Την κατά νόμο ποι­νι­κή δίωξη και τι­μω­ρία του”

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙ­ΡΑ­ΤΣΙ­ΣΤΙ­ΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Η νο­μι­κή διά­τα­ξη που επι­κα­λεί­ται η Χρυσή Αυγή, όπως τρο­πο­ποι­ή­θη­κε επι υπουρ­γί­ας Χαρ. Αθα­να­σί­ου, έχει ως εξής:

“Σύμ­φω­να με το άρθρο 2 του Ν. 4285/2014, “Το άρθρο 2 του ν. 927/1979 αντι­κα­θί­στα­ται ως εξής:

“Άρθρο 2

Δη­μό­σια επι­δο­κι­μα­σία ή άρ­νη­ση εγκλη­μά­των

1. Όποιος με πρό­θε­ση, δη­μό­σια, προ­φο­ρι­κά ή δια του τύπου, μέσω του δια­δι­κτύ­ου ή με οποιο­δή­πο­τε άλλο μέσο ή τρόπο, επι­δο­κι­μά­ζει, ευ­τε­λί­ζει ή κα­κό­βου­λα αρ­νεί­ται την ύπαρ­ξη ή τη σο­βα­ρό­τη­τα εγκλη­μά­των γε­νο­κτο­νιών, εγκλη­μά­των πο­λέ­μου, εγκλη­μά­των κατά της αν­θρω­πό­τη­τας, του Ολο­καυ­τώ­μα­τος και των εγκλη­μά­των του να­ζι­σμού που έχουν ανα­γνω­ρι­στεί με απο­φά­σεις διε­θνών δι­κα­στη­ρί­ων ή της Βου­λής των Ελ­λή­νων και η συ­μπε­ρι­φο­ρά αυτή στρέ­φε­ται κατά ομά­δας προ­σώ­πων ή μέ­λους της που προσ­διο­ρί­ζε­ται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρη­σκεία, τις γε­νε­α­λο­γι­κές κα­τα­βο­λές, την εθνι­κή ή εθνο­τι­κή κα­τα­γω­γή, το σε­ξουα­λι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό, την ταυ­τό­τη­τα φύλου ή την ανα­πη­ρία, όταν η συ­μπε­ρι­φο­ρά αυτή εκ­δη­λώ­νε­ται κατά τρόπο που μπο­ρεί να υπο­κι­νή­σει βία ή μίσος ή ενέ­χει απει­λη­τι­κό ή υβρι­στι­κό χα­ρα­κτή­ρα κατά μίας τέ­τοιας ομά­δας ή μέ­λους της, τι­μω­ρεί­ται με τις ποι­νές της πα­ρα­γρά­φου 1 του προη­γού­με­νου άρ­θρου.

2. Αν η πράξη της προη­γού­με­νης πα­ρα­γρά­φου τε­λέ­στη­κε από δη­μό­σιο λει­τουρ­γό ή υπάλ­λη­λο, κατά την άσκη­ση των ανα­τε­θει­μέ­νων σε αυτόν κα­θη­κό­ντων, επι­βάλ­λε­ται φυ­λά­κι­ση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρη­μα­τι­κή ποινή δέκα χι­λιά­δων έως εί­κο­σι πέντε χι­λιά­δων (10.000 – 25.000) ευρώ.”

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.