Κονδύλια συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ θα πιστώσει το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι το τέλος του μήνα, προς τους δήμους και τις περιφέρειες για επιδόματα, κοινωνικά προγράμματα και έργα.
Υπ. Εσωτερικών: 400 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τακτική επιχορήγηση δήμων και περιφερειών, προνοιακά επιδόματα (τυφλότητας, αναπηρίας, κτλ), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το διατροφικό επίδομα και την κάλυψη μεγάλου μέρους εκκρεμοτήτων του υπουργείου προς την αυτοδιοίκηση, όπως παρακρατηθέντες πόροι – καθώς και για έργα κι επενδυτικές δραστηριότητες δήμων.
Στην διάρκεια της σύσκεψης, έγινε γνωστό ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσώπων της ΠΕΔΑ και της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκης Θεοτοκάτου, για ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

ΕΘΝΟΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ