Τοπικές Ειδήσεις

Με τον πρωταθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη και πολύ κόσμο η κεντρική προεκλογική ομιλία του Νίκου Γερονικόλα στο Sheraton

Με πολύ κόσμο και ευχάριστη έκπληξη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Sheraton στην Ιξιά, η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου κ. Νίκου Γερονικόλα. Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην βουλευτής κ. Κοσμάς Σφυρίου πάρα πολλά στελέχη της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ καθώς και πλήθος κόσμου, που γέμισαν την αίθουσα του ξενοδοχείου.

Η ομιλία ξεκίνησε με αρκετή ώρα καθυστέρηση, καθώς ο κόσμος που πορευόταν προς το ξενοδοχείο, είχε δημιουργήσει κυκλοφοριακό έμφραγμα για πολλή ώρα, από την περιοχή του Μήδεια, προς τα κάτω ενώ είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο λόγω έλλειψης στάθμευσης.

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Kick Boxing Μιχάλης Ζαμπίδης ο οποίος ήρθε στη Ρόδο, για να προλογίσει τον κ. Γερονικόλα στην εκδήλωση αυτή. Να σημειωθεί ότι το όνομα, είχε κρατηθεί σαν… επτασφράγιστο μυστικό μέχρι και την στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά του από τα μικρόφωνα! Ο Μιχάλης Ζαμπίδης είναι και αυτός υποψήφιος με τον κ. Νίκο Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής.

«Βρίσκομαι στην πανέμορφη Ρόδο. Έχω έρθει αρκετές φορές και αγαπώ το νησί σας. Εδώ έχω καλούς φίλους και ήρθα για να προλογίσω έναν άνθρωπο που είμαι σίγουρος ότι θα οργανώσει όσο καλύτερα μπορεί το νησί, το Νίκο Γερονικόλα».

Ακολούθησε μια σύντομη τοποθέτηση και αργότερα, έγινε η παρουσίαση όλου του συνδυασμού, των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού ‘Αρχή Οργάνωσης’.

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑ

«Αυτή τη στιγμή, εδώ μπροστά σας, νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και θέλω να το εκφράσω, να εκφράσω την ειλικρινή χαρά μου για το πλήθος που αντικρίζω από τη θέση αυτής της έδρας.

Η παρουσία σας, μαρτυρεί τη σημασία δίνετε στη σπουδαιότητα αυτής της στιγμής, του τέρματος μιας μακριάς πορείας οργάνωσης, μελετών, συζητήσεων, αποφάσεων, αντιρρήσεων και συμφωνιών.

Η παρουσία σας, μαρτυρεί τη σημασία δίνετε στη σπουδαιότητα του τέρματος μιας προεκλογικής περιόδου γεμάτης τοξικότητα, εκφοβισμούς, εξαγορές συνειδήσεων, μιας προεκλογικής περιόδου γεμάτης υπόγειες συμφωνίες με μόνο στόχο: τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, την εξαγορά της δημαρχιακής έδρας, την εξασφάλιση της συνέχισης ελέγχου και διαφέντευσης αυτού του τόπου από

συμφέροντα που βρίσκονται μακριά από το νησί μας και από συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα της κοινωνίας του νησιού μας.

 

Πριν από όλα θέλω να εκφράσω τις πιο βαθιές και ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην ομάδα που δούλεψε μέρα και νύχτα, με σταθερό οραματισμό και ακλόνητη πίστη για να φτάσουμε σ’ αυτήν εδώ τη στιγμή.

 

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στις συνεργάτιδές μου και σε όλους και όλες εσάς, υποψήφιους, υποψήφιες, αλλά κι φίλους, συγγενείς και υποστηρικτές. Χάριν σε εσάς μπορέσαμε να φτάσουμε εδώ σήμερα!

Αυτή εδώ η στιγμή, κόντρα σε όλα τα εμπόδια που προηγήθηκαν, είναι από μόνη της μια μεγάλη επιτυχία!!

Μπράβο σε όλες και όλους μας!

 

Η στιγμή αυτή σηματοδοτεί το τέρμα της προεκλογικής περιόδου και συνάμα οδηγεί στην αρχή μιας καινούριας περιόδου, μιας περιόδου δουλειάς, μιας περιόδου αφοσίωσης στην επιθυμία να οδηγήσουμε το νησί μας όχι απλώς και μόνο σε μια πορεία προς ένα αόριστο μέλλον, αλλά να το οδηγήσουμε σε ισορροπία: ισορροπία «ανάπτυξης και κοινωνίας», ισορροπίας «πολιτισμού και οικονομίας», ισορροπίας «επενδύσεων και φυσικού περιβάλλοντος», ισορροπίας «επιχειρήσεων και ανθρώπων».

 

Η έλλειψη της ισορροπίας έπνιξε με αυτοκίνητα την πόλη της Ρόδου, αποθαρρύνει τους επισκέπτες να κατεβούν στο ιστορικό κέντρο, υπονομεύοντας έτσι το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα. Η έλλειψη οργάνωσης οδήγησε όλα ανεξαιρέτως τα πάρκα της Ρόδου σε πλήρη εγκατάλειψη. Προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που απολαύσατε μισή ώρα, μισή ώρα μόνοι σας, ή με την οικογένειά σας ένα πάρκο της Ρόδου. Κι όμως έχουμε το αρχαιότερο αστικό πάρκο στην Ελλάδα, το Ροδίνι. Εκεί, η εγκατάλειψη έχει εικόνα.

 

Εγκατάλειψη είναι το ουσιαστικό έργο της νυν δημοτικής αρχής, η εγκατάλειψη είναι το μόνο πράγμα για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ο κ. Καμπουράκης. Σε αυτήν πέτυχε απόλυτα.

Η εγκατάλειψη ως επιτυχία συνοδεύει τη σημερινή δημοτική αρχή στην εικόνα του κάθε ενός από τα χωριά του νησιού μας. Από το βορειότερο, μέχρι το νοτιότερο.

 

Η εγκατάλειψη που συναντήσαμε στο κτήριο της Νέας Αγοράς θα συνεχίσει να συνοδεύει τον κ. Καμπουράκη μέχρι το τέλος του έτους,

και στη συνέχεια η εγκατάλειψη, 1η/ 1ου/ 2024 να τον συνοδέψει έξω από το δημαρχείο.

 

Κλείνουν σχολεία διότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να οργανώσει σωστά τα δρομολόγια των λεωφορείων. Αναγκάζονται οι οικογένειες να εγκαταλείπουν τα χωριά τους ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους, να συμβαίνει κάτι τέτοιο στη Ρόδο των τεσσάρων εκατομμυρίων επισκεπτών (συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας).

 

Η εγκατάλειψη είναι το μόνο ουσιαστικό έργο που συνοδεύει τον κ. Καμπουράκη, αλλά και τον κ. Κολιάδη, διότι μαζί δούλευαν επί τρία χρόνια και έξι μήνες. Από το 2019 μέχρι τον περασμένο Μάιο. Οι δυο τους ήταν μαζί, στο ίδιο κουκούλι, στις ίδιες συμφωνίες, ο ένας στη μέρα κι ο άλλος στη νύχτα.

 

Διότι έτσι λειτουργούσε ο δήμος με βάρδιες συμφερόντων, για να διασφαλίσουν ότι οι παραλίες θα πάνε σε δικά τους παιδιά. Είναι τυχαίο ότι από το σύνολο των αποκαλούμενων «παραλιών – φιλέτων» η μοναδική παραλία που δεν οδηγήθηκε στην εκμετάλλευση των εταιρειών της Αθήνας, οδηγήθηκε στα χέρια δημοτικού συμβούλου της νυν δημοτικής αρχής;

 

Ο ένας εξυπηρετούσε τον άλλο, είτε λέγοντας σε όλα ΝΑΙ, είτε κλείνοντας το στόμα του. Απόλυτη σιωπή στις μεγάλες αποφάσεις εκμετάλλευσης των κοινόχρηστων αγαθών μας. Όταν δεν μιλάς τη στιγμή που συμβαίνει το έγκλημα, γίνεσαι συνένοχος.

 

Χρησιμοποιώ τη λέξη έγκλημα, διότι πως να εξηγήσουμε την εικόνα των μπράβων μέσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την ώρα που γινόντουσαν οι δημοπρασίες για τις παραλίες.

 

Εκείνη η εικόνα με τους μπράβους θα μείνει ως ιστορική παρακαταθήκη προσβολής έναντι των θεσμών, μια άνευ προηγουμένου προσβολή για τη σειρά των ιστορικών δημάρχων, τα πορτραίτα των οποίων κοσμούν την αίθουσα εθιμοτυπίας, εκείνη που βεβήλωσαν ο κ. Καμπουράκης και ο κ. Κολιάδης, με τις αποφάσεις τους.

Οι δυο τους έπνιξαν τη Ρόδο στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στα μεταξύ τους.

 

Και μέχρι να τα συμφωνήσουν, ξέχασαν το Συντονιστικό Όργανο Πρόληψης των Φυσικών Καταστροφών, με αποτέλεσμα αυτό που ζήσαμε το καλοκαίρι.

Οι δυο τους έκαψαν το μισό νησί.

 

Είναι συνένοχοι οι δυο τους για τα 200.000 στρέμματα καμένου δάσους και αγροτικών εκτάσεων.

Να είστε σίγουροι, ότι στο 2ο γύρο, απέναντί μας θα έχουμε και τους δυο τους. Διότι ο ένας προέρχεται από το κουκούλι του άλλου και στα δύσκολα, θα αφήσει τις μπλόφες και θα επιστρέψει κοντά σε εκείνον που τον έθρεψε.

Όμως, όσο και να προσπαθήσουν, οτιδήποτε και να κάνουν, δεν πρόκειται να μας νικήσουν.

Την 1η / 1ου / 2024 θα πάνε στα σπίτια τους.

Στο σημείο αυτό θέλω να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας, τις 30 τομές για μια πενταετία.

 

Είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί ότι η κάθε μία από τις 30 τομές που εισηγούμαστε είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Ελληνική Νομοθεσία, αλλά και με τις Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμες από την πρώτη μέρα και με άμεση σύνδεση σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά κονδύλια.

 

Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του προγράμματός μας είναι η κατανόηση του κάθε προβλήματος που καλούμαστε να επιλύσουμε.

Θέλουμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα; Πρέπει προηγουμένως να κατανοήσουμε την καταναλωτική συμπεριφορά των επισκεπτών μας. Να τους ρωτήσουμε, να μας πουν εκείνοι το τι θέλουν και δεν το βρίσκουν.

Πριν από 15 χρόνια είχε γίνει μια σπουδαία τέτοιου είδους μελέτη, όπου κατά τις ώρες αναμονής στην αίθουσα αναχωρήσεων, γινόντουσαν στοχευμένες ερωτήσεις στους τουρίστες. Τι τους άρεσε, τι δεν τους άρεσε, τι τους ταλαιπώρησε, πόσα ξόδεψαν, που τα ξόδεψαν, πού έμειναν. Ήταν μια έρευνα που επαναλήφθηκε για τρία χρόνια και έδωσε τόσο πολύτιμα στοιχεία και οδήγησε σε τέτοιες αποφάσεις, ώστε η ωφέλειά τους εξακολουθεί να υπάρχει.

Μια τέτοια έρευνα, μέσα από δικό μας γραφείο Στατιστικής οφείλουμε να διενεργούμε κάθε χρόνο. Είμαστε ο πιο ώριμος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας, είναι ώρα να γίνουμε και ο πιο οργανωμένος, στις δημόσιες του υποδομές, ο πιο οργανωμένος στις δημόσιες παροχές, προορισμός της Ελλάδας.

 

Η τομή αυτή σε συνδυασμό με τα όσα προτείνουμε για τον Ψηφιακό Δήμο θα μας δώσουν όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε ώστε να σχεδιάσουμε την ουσιαστική διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Μαζί με αυτό, μπορούμε να οδηγηθούμε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που χρειάζονται, η πόλη της Ρόδου και ολόκληρο το νησί μας.

Στο ίδιο πλαίσιο, και είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου Τομές, βρίσκεται η δημιουργία των 10 εργαστηρίων κοινωνικής δημιουργίας. Ένα εργαστήριο για κάθε μία από τις ενότητες του νησιού μας. Αυτού του είδους τα εργαστήρια ανοίγουν το δρόμο για πολλές νέες επαγγελματικές δραστηριότητες στα χωριά μας. Δραστηριότητες που γίνονται πράξη σε όλη την Ευρώπη, είναι γνωστές και ανοίγουν το δρόμο για ποιότητα ζωής και οικονομική ευμάρεια στα χωριά.

Φανταστείτε όλα αυτά μαζί, κάτω από μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης, μια «συμπερίληψη» κοινωνίας, πολιτισμού, αθλητισμού και φυσικού περιβάλλοντος. Όλα αυτά μαζί σε ενιαίο σχεδιασμό, που σέβεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι πίσω από την ενιαία στρατηγική πολιτισμού, αθλητισμού σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον.

Ακούστε μερικούς για να νιώσετε τη δική μας αίσθηση ενότητας:

Ομαδοποίηση και ενίσχυση πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών με τη δημιουργία Κέντρου Γνώσης & Πολιτισμού στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Ρόδου. Εδώ υιοθετούμε και εμπλουτίζουμε την αντίστοιχη πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Ίδρυση Μουσείου/Πολιτιστικού Κέντρου Ρόδου στη Ροδιακή Επαυλή.

Δημιουργία Μουσείου Αθλητικής Ιστορίας Ρόδου, ξεκινώντας από το «Κάτθανε Διαγόρα» και την αρχόντισσα Ροδίτισσα Καλλιπάτειρα, και φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Διάφανη και απλοποιημένη διαδικασία αιτήσεων οικονομικής υποστήριξης αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων – σωματείων.

Σαφής προγραμματισμός ετήσιων συντηρήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας.

Δημιουργία Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO / Κέντρου Επισκεπτών στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ετήσιο καλεντάρι του συνόλου των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για κάθε επόμενο έτος, με σκοπό την ανάπτυξη πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού.

Δημιουργία Μουσείου/Πολιτιστικού Κέντρου και Επισκεπτών για τη Νότια Ρόδο.

Αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας, διαβίωσης και ιστορικού περιβάλλοντος σε σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η Παλιά Πόλη και η Λίνδος.

Προώθηση του «Πράσινου Πολιτισμού» με επαναχρησιμοποιήσεις πάρκων και χώρων πρασίνου. Στο θέμα αυτό θεσμοθετούμε τον «Ανάδοχο Πάρκου», ώστε να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις συντήρησης και ανάδειξης του αστικού πρασίνου.

Απογραφή και ανάπτυξη σχεδίων αξιοποίησης κενών δημοτικών και άλλων μνημειακών ακινήτων και κτιρίων και δίνοντάς τα προς χρήση στις οργανώσεις που εργάζονται για το συλλογικό όφελος.

Ενεργή συνεργασία με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς για την στοχευμένη προβολή του πολιτιστικού και αθλητικού προφίλ της Ρόδου.

Επιδίωξη συμμετοχής σε διεθνή προγράμματα, όπως το Creative Cities της UNESCO.

Φιλοξενία στη Ρόδο της συνεδρίασης της Ελληνικής Προεδρίας 2027 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Όλα τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς υπό ενιαία στρατηγική, με εξασφαλισμένους τους οικονομικούς πόρους και με κατεύθυνση μία: Δραστηριότητες σε κάθε γωνιά του νησιού μας. Δραστηριότητες πολιτισμού και αθλητισμού, εναρμονισμένες με τη φύση, δουλεύουμε, αναδεικνύουμε το κάθε μας χωριό, τον κάθε ορεινό όγκο και ταυτόχρονα παρατηρούμε το φυσικό περιβάλλον στις ανάγκες του, αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως τα προβλήματα, προτού γίνουν φωτιά ή πλημμύρα.

Μόνο με τον τρόπο αυτό σώζουμε τα δάση και προλαμβάνουμε τις πλημμύρες κι όχι από την καρέκλα του δημαρχείου, σε πλήρη άγνοια και τυφλότητα.

Το πιο ωραίο της τομής που αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον είναι η μέθοδος υλοποίησής της. Γίνεται μέσα από την επένδυση στους ανθρώπους που ήδη έχουν αφοσιωθεί προς αυτά, τα πολύτιμα θεμέλια της ζωής μας. Επενδύουμε στα πρόσωπα αυτά, τα μετατρέπουμε σε πρωταγωνιστές και μαζί τους εκκινούμε για μια καινούρια καθημερινότητα βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο το νησί μας.

 

Πρέπει να σας πώ ότι ειδικά για τις νέες και τους νέους επιχειρηματίες προβλέπουμε την οριζόντια μείωση σε ποσοστό 50% όλων των δημοτικών τελών για τα τρία πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Ταυτόχρονα θεσπίζουμε την «ημέρα καριέρας» ώστε να αναπτύξουμε όλα τα δυνατά κίνητρα ώστε οι νέοι και οι νέες να μείνουν στο νησί μας.

 

Κοντά σε όλα αυτά, τα σπουδαία για τα χωριά μας, σχεδιάσαμε τη θέσπιση του Υπεύθυνου Συνοικίας, ώστε επιτέλους οι κάτοικοι της πόλεως Ρόδου να έχουν ένα πρόσωπο όπου θα απευθύνονται για κάθε τους ανάγκη.

Είμαι σίγουρος ότι στην αρχή το πρόσωπο αυτό θα χάσει τον ύπνο του, αφού η κατάσταση στις συνοικίες της πρωτεύουσάς μας είναι απελπιστική. Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, καταλήψεις, καμένες λάμπες, σκουπίδια και ιδιωτικά ακίνητα – υγειονομικές βόμβες.

Συμφωνείτε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για όλες εκείνες τις αυλές και τα εγκαταλελειμμένα σπίτια που ‘ναι γεμάτα σκουπίδια; Όλο αυτό οφείλουμε να το οργανώσουμε.

Ήρθε η στιγμή να ξαναδώσουμε ζωή στις ξεχασμένες πλατείες και στα γήπεδα γειτονιάς. Είναι δυνατόν να μπορεί να κοιμάται ένας δήμαρχος όταν η κατάντια και η εξαθλίωση είναι η κυρίαρχη εικόνα στην ιστορική πλατεία της Μητρόπολης; Η εικόνα της πλατείας και του γηπέδου μπάσκετ της Μητρόπολης, όπως πια έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, είναι ο καθρέφτης που αντικατοπτρίζει όλες τις πλατείες μας. Σε κάθε γωνιά του νησιού μας.

 

Δεν θέλω να σας κουράσω με πολλές λεπτομέρειες του προγράμματός μας. Άλλωστε, είμαστε οι μόνοι που με συνέπεια και οργάνωση, το παρουσιάζουμε τομή τομή από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Είμαστε η μόνη παράταξη με συγκεκριμένο πρόγραμμα δουλειάς και δράσης, με πλήρη ανάλυση κάθε τομής και με εξασφάλιση των απαιτούμενων χρηματοδοτικών πόρων.

Οι άλλες παρατάξεις όχι μόνο δεν έχουν πρόγραμμα, αλλά ούτε καν μπήκαν στον κόπο να αντιγράψουν το δικό μας.

 

Θέλω μόνο να σας πω επιγραμματικά σε σχέση με το πρόγραμμά μας ότι κατά τον ίδιο τρόπο δουλέψαμε, συζητήσαμε, αναλύσαμε και σχεδιάσαμε λύσεις για:

Τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων με παράλληλη εισαγωγή της ανάγκης βοήθειας των οικογενειών με παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη.

Τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων με τη θέσπιση της ετήσιας μελέτης που θα μας δείχνει τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου μας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το κάθε ατύχημα. Η μελέτη θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο μέχρις ότου έχουμε μηδενικό αριθμό θανάτων στους δρόμους του νησιού μας.

Στα θέματα υγείας και πρόνοιας οι τομές μας αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων, από τα δημοτικά ιατρεία και τα υπνωτήρια, μέχρι την εξασφάλιση ποιότητας ζωής για όλους τους αναξιοπαθούντες, εξαρτημένους ή μη, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Στο ίδιο πλαίσιο φροντίδας και πρόληψης, σχεδιάσαμε ένα πλήρες πλαίσιο για τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς και θεσπίζουμε το μνημόνιο διαρκούς συνεργασίας με τους κτηνιάτρους του νησιού μας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, οι θέσεις μας όχι μόνο είναι γνωστές, ξεκάθαρες και αταλάντευτες, αλλά επιπλέον ωθούν ολόκληρη την Ελλάδα να ακολουθήσει τις προτάσεις μας. Άραγε, γιατί οι άλλοι δεν έχουν πει μια κουβέντα για το θέμα εκμετάλλευσης των παραλιών. Μήπως επειδή η ατζέντα τους περιλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες

υπαναχωρήσεις; Να γίνουμε Μύκονος, να στείλουμε τους ροδίτες για μπάνιο στην Απολακκιά και σταδιακά να διώξουμε και τους τουρίστες. Διότι, το μοντέλο της ακριβής ξαπλώστρας θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά, όλοι μας στην κοινωνία της Ρόδου.

 

Άφησα επίτηδες για το τέλος δύο πολύ αγαπημένες μου τομές.

Θέσπιση του Κουτιού για νεογνά διασφάλισης όλων των δαπανών του νεογέννητου για τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του. Μια επιταγή – δώρο που θα μπορεί να εξαργυρώσει στα καταστήματα παιδικών ειδών της Ρόδου, σε τοπικά φαρμακεία και παιδίατρους, ώστε η οικογένεια να ντύσει και να φροντίσει το νεογέννητο παιδί της στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του.

Και για τέλος, ανοίγουμε τη συζήτηση για την εκ νέου διοικητική διαίρεση της νήσου Ρόδου σε περισσότερους από έναν δήμους.

Είναι κοινά αποδεκτό από τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, αλλά και από τα μέλη της κοινωνίας ότι ο ενιαίος δήμος Ρόδου είναι εξαιρετικά μεγάλος και δυσκίνητος. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε τα προβλήματα που έφερε για το νησί μας το σχέδιο «Καλλικράτης», και επιπρόσθετα, την ιστορική προσβολή στο νησί μας.

Είμαστε η μοναδική περιοχή σε ολόκληρο τον πλανήτη, της οποίας οι δήμοι της μνημονεύονται από τον Όμηρο, στον Τρωικό Πόλεμο και εμείς αντί να αξιοποιήσουμε το ιστορικό αυτό δεδομένο, τι κάναμε; Το καταργήσαμε.

Ως τελευταία τομή του προγράμματός μας, από την «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, εξαγγέλλουμε το άνοιγμα της συζήτησης για την εκ νέου διοικητική διαίρεση της Ρόδου σε επιμέρους δήμους.

Το πόσοι δήμοι, θα το αποφασίσει η τοπική κοινωνία, μέσα από το διάλογο με την Αυτοδιοίκηση και την «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας.

 

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

βρισκόμαστε σ’ ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στη γενική υποβάθμιση του νησιού μας, και στη συμπίεση της κοινωνίας μας προς μια σειρά χαρακτηριστικών που δεν μας αρμόζουν.

Μπροστά μας, στις εκλογές της 8ης του Οκτώβρη έχουμε δύο επιλογές:

 

Είτε να ψηφίσουμε την ατζέντα της εκμετάλλευσης του τόπου και να δώσουμε ψήφο σε εκείνους που θέλουν Ρόδο κατακερματισμένη και ευάλωτη

 

Είτε να επιλέξουμε και να γίνουμε ο νέος σταθμός της νεότερης ιστορίας του τόπου μας. Να επιλέξουμε μια καινούρια αρχή… την Αρχή Οργάνωσης.

 

Δεν υπάρχει δίλημμα,

μαζί θα προχωρήσουμε

με αποφασιστικότητα

με θάρρος

εσείς και εμείς

8 του Οκτώβρη, λέμε όχι στην εκμετάλλευση

8 του Οκτώβρη, ψηφίζουμε μια καινούρια αρχή, για τη ζωή μας

ψηφίζουμε Αρχή Οργάνωσης, για το νησί μας!!!

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου