Τοπικές Ειδήσεις

Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Notos Fm» παραπέμφθηκε σε δίκη για εμπρησμό από αμέλεια

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια παραπέμφθηκε, με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, την 25η Ιουνίου 2021 ο κ. Τσαμπίκος Δέμελος, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Notos Fm», στην οδό Γεωργίου Σεφέρη 108, που κάηκε ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 2018.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε πατάρι από το οποίο διέρχοντο ηλεκτροφόρα καλώδια από τον πίνακα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το ύψος της ζημιάς που υπέστη η επιχείρηση αποτιμάται σε 295.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι φθορές είχαν προκληθεί και σε όμορη λογιστική επιχείρηση και σε μια επιχείρηση πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και υπολογιστών.
Τρία οχήματα της ΠΥΡ με 9 άνδρες κατάσβεσαν την πυρκαγιά άμεσα, ενώ παρέμειναν στο σημείο μέχρι την 01.20 ώρα της επόμενης ημέρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης βρισκόταν εκτός Ρόδου και συγκεκριμένα στην Κω και λίγη ώρα αφού ξέσπασε η πυρκαγιά γύρισε στο νησί.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός Notos 97.8 fm και ο συστεγαζόμενος Rodos 90.7 fm, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκλήθηκε την παραμονή της εκκίνησης του καινούριου προγράμματος, σε ώρα που στους δυο σταθμούς δεν υπήρχε άνθρωπος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Δέμελος όντας υπεύθυνος διεύθυνσης του ραδιοφωνικού σταθμού και χρήστης του χώρου, δεν φρόντισε για τη σωστή συντήρηση και την επισκευή των προκληθέντων από τρωκτικά βλαβών στη μόνωση του ευρισκόμενου στο ξύλινο πατάρι του χώρου ηλεκτρολογικού πίνακα, όπου φυλάσσονταν και ο κεντρικός υπολογιστής (server), με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα και να εκδηλωθεί πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα και έκαψε ολοσχερώς το εσωτερικό της επιχείρησης και να υποστεί ρύπανση και καταστροφές στον τεχνικό εξοπλισμό και τα έπιπλα η γειτνιάζουσα επιχείρηση λογιστικού γραφείου, το ‏επίσης όμορο ακίνητο που εκμισθώνει ιδιώτης, αλλά και το ευρισκόμενο κάτωθεν κατάστημα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου