Ειδήσεις

“Αδήριτη ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του λιμένα της Κω”-Επιστολή προς τον κ. Χρήστο Σπίρτζη

Την τριτοκοσμική και κατακριτέα εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι της Κω, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, διαπίστωσε ο Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί.

Ο ίδιος, έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο του λιμένα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο πολιτών, δήλωσε:

«Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει το λαό της Κω.

 Το λιμάνι, παραμένει στην ίδια τραγική κατάσταση που το οδήγησε ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σαν να μην έχει περάσει ούτε μία ημέρα.

Οι υποσχέσεις αποκατάστασης εκ. ευρώ, αποδείχθηκαν γι’ ακόμη μία φορά φρούδες».

Επιστολή

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Με μεγάλη μου λύπη και έκπληξη, διαπίστωσα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Κω, την τραγική εικόνα που συνεχίζει να παρουσιάζει το λιμάνι του νησιού. Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και παρά τις προσωπικές σας δεσμεύσεις, η εικόνα του λιμανιού είναι τριτοκοσμική και κατακριτέα.

 

Θέλοντας να πιστεύω πως κατανοείται τη σοβαρή και πολύπλευρη ζημιά που προκαλείται στο νησί από την κατάσταση του λιμένα, αφού τίθεται σε κίνδυνο η τουριστική εικόνα του νησιού, οι τουριστικές αφίξεις, η επιχειρηματική δραστηριότητα των κατοίκων, αλλά και η ασφάλεια ντόπιων και επισκεπτών, θα πρέπει να προχωρήσετε σε άμεση και ουσιαστική αποκατάσταση του σοβαρού και ανεπίλυτου προβλήματος.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Επειδή δεν συνάδουν με την προσωπικότητά μου, ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε και επιθέσεις – πυροτεχνήματα άνευ ουσίας, παρακαλώ όπως προχωρήσετε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, θέτοντας πάνω απ’ όλα το καλό του τόπου και των κατοίκων του.

 

Σχετικές φωτογραφίες επισυνάπτονται.

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου