Ο Τάσος Καραμανίδης είναι από τους σημαντικότερους αθλητές στην ελληνική ποδηλασία, φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι από το 1963 έως το 1974. Ο 70χρονος πλέον Τάσος Καραμανίδης που αναμένεται να έρθει στη Ρόδο για να συμμετέχει στη Historica, έχοντας πλούσιες αναμνήσεις από την παρουσία του στο νησί μας, στο οποίο έχει αγωνιστεί μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, μίλησε στους διοργανωτές:

1)Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που έχω ασχοληθεί με την ποδηλασία είτε ως αθλητής είτε ως παράγοντας της Ομοσπονδίας και της Ένωσης Αττικής. Ο αθλητισμός πάντα προσφέρει κάτι καλύτερο, μου έχει μάθει πολλά πράγματα, τα οποία προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να διδάξω στα παιδιά μου».

2) Ποια είναι η ωραιότερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;

«Όλα μου τα χρόνια στην ποδηλασία είναι οι… ωραιότερες μου στιγμές. Οι επιτυχίες μου ήταν πολλές και έχω ζήσει υπέροχες στιγμές με το άθλημα που επέλεξα να κάνω».

3)Τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας από τη Ρόδο;

«Υπέροχες, μοναδικές. Κάθε χρόνο ερχόμασταν στη Ρόδο για να τρέξουμε. Πάντα φτάναμε 1-2 εβδομάδες νωρίτερα για προπονήσεις. Πηγαίναμε παντού, στη Λίνδο, στις Πεταλούδες, στον Προφήτη Ηλία. Φοβερές διαδρομές, συνεχείς προπονήσεις, οι καλύτερες αναμνήσεις. Κάθε Αύγουστο στους αγώνες γινόταν το ‘’έλα να δεις’’ από κόσμο».

4) Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica, ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;

«Όλους τους παλιούς ποδηλάτες, με τους οποίους κατεβαίναμε από την Αθήνα στη Ρόδο. Είναι πολλοί και μακάρι να βρεθούμε όλοι μαζί ξανά. Η Ρόδος μου ξυπνάει πολύ όμορφες αναμνήσεις και περάσαμε πολλά στο ποδηλατοδρόμιο.

5) Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;

«Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία και ελπίζω ότι θα πάει πολύ καλά. Οι άνθρωποι που τη διοργανώνουν αγαπούν την ποδηλασία και πιστεύω ότι θα είναι το… κάτι άλλο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ