Τα αδέλφια Βολικάκη –με πρώτο και καλύτερο τον Χρήστο- ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην Διεθνή διοργάνωση Athens Track Grand Prix, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, με την συμμετοχή 100 περίπου αθλητών και αθλητριών από 6 χώρες (Λιθουανία, Ιρλανδία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Βέλγιο και φυσικά Ελλάδα).

Ο Χρήστος Βολικάκης κέρδισε το σκρατς, τους πόντους και το όμνιουμ, ενώ δίδυμο με τον αδελφό του ήταν δεύτεροι στο madison.

Ο Ζαφείρης Βολικάκης ήταν ο νικητής στο elimination, δεύτερος στο όμνιουμ, ενώ στο madison ήταν επίσης δεύτερος, δίδυμο με τον αδελφό του Χρήστο.

Στους αγώνες πήρε μέρος και ο Κυριάκος Παπασταματάκης του Ροδήλιου, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του αποκλεισμού, ενώ πήρε την 10η θέση στους πόντους και την 12η στο Κέιριν.

Στις γυναίκες η Αργυρώ Μηλάκη κέρδισε το σκρατς και ήταν δεύτερη στο elimination, η Αθηνά Χατζηστύλη, νίκησε στο elimination και ήταν δεύτερη στα 200μ. σπριντ όπου νικήτρια ήταν η Ιωάννα Πλέγκα–Γαβριλάκη.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Σωτήρη Μπρέτα που ήταν δεύτερος και στα 200μ. σπριντ και στο κέιριν.

Πρωτιά και από τον Κωνσταντίνο Λιβανό στην κατηγορία Νέων Ανδρών στο σκρατς.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, οι τρεις πρώτοι ανά αγώνισμα και κατηγορία:

Σκρατς

Άνδρες Elite: 1. Βολικάκης Χρήστος (Πόρτο Λεόνε), 2. English Felix (Ireland Team), 3. Σούλιος Ζήσης (Κρόνος Νίκαιας),
Γυναίκες Elite: 1. Μηλάκη Αργυρώ (Τρίπολη), 2. Αθανασοπούλου Χριστίνα (Θησέας), 3. Bole Lize (Team Computer Smith)
Νέοι Άνδρες: 1. Λιβανός Κωνσταντίνος (Τάλως), 2. Σαρρής Ευάγγελος (Κάστρο), 3 Ρόκας Ιωάννης (Θησέας)

Πόντοι

Άνδρες Elite 1. Βολικάκης Χρήστος 105π., 2. English Felix 74π., 3. Κλόκας Στέφανος 31π.

Κέιριν

Άνδρες Elite: 1. Jonauskas Svajiunas (Lithuanian National Team), 2. Μπρέτας Σωτήρης (Κάστρο), 3. CeciFrancesco (Fiamme Azzure)

Elimination

Άνδρες Elite: 1. Βολικάκης Ζαφείρης (Πόρτο Λεόνε), 2. Κλόκας Στέφανος (Βόλος), 3. Παπασταματάκης(Ροδήλιος Ρόδος)
Γυναίκες Elite: 1. Χατζηστύλη Αθηνά (Θησέας), 2. Μηλάκη Αργυρώ (Τρίπολη), 3. Φασόη Βαρβάρα (Ολυμπιακός ΠΧ)

Madison

Άνδρες Elite: 1. Russian Team / Piskunov Maxim – Sazanov Avdrei 2. Πόρτο Λεόνε / Βολικάκης Χρήστος – Βολικάκης Ζαφείρης, 3. Ireland Team / English Felix – Potts Marc

Όμνιουμ

Άνδρες Elite: 1. Βολικάκης Χρήστος (Πόρτο Λεόνε), 2. Βολικάκης Ζαφείρης (Πόρτο Λεόνε) 3. English Felix (Ireland Team)

200μ. σπριντ

Άνδρες Elite: 1. Jonauskas Svajiunas (Lithuanian National Team), 2. Μπρέτας Σωτήρης (Κάστρο), 3. DePauw Ayrton (Belgian Cycling Team)
Γυναίκες Elite: 1. Πλέγκα–Γαβριλάκη Ιωάννα (Κρόνος Νίκαιας), 2. Χατζηστύλη Αθήνα (Θησέας), 3. Bole Lize (Team Computer Smith)

Επιτυχίες και στο Akropolis Grand Prix

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές του Ροδήλιου στον διασυλλογικό αγώνα πίστας Grand Prix Akropolis 2018, που έγινε τη Δευτέρα, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών, και τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ & ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ με τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Κυριάκος Παπασταματάκης, Σταμάτης Σαββάκης και Έλενα-Λυδία Σπανού, κατάφεραν να πάρουν μετάλλια στα αγωνίσματα τους και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Ο Ροδήλιος στην ανακοίνωση του αναφέρει:
«Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους αθλητές και ολόκληρη την αποστολή μας για την εξαιρετική παρουσία και τα αποτελέσματα. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την δυνατότητα που δίνετε στους αθλητές να αγωνιστούν, με την άρτια οργάνωση και την μοναδική φιλοξενία σας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ