Τοπικές Ειδήσεις

Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενημερωτική τηλεδιάσκεψη

Την Τρίτη, 2/8/2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανοικτή διαδικτυακή ολομέλεια του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Σωτήρη Μυλωνά, σύμβουλο αειφορίας, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά με την καταγραφή αποβλήτων, τις υποχρεώσεις της νομοθεσίας και τις σύγχρονες μεθόδους καταγραφής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε η μοναδική Ελληνική εφαρμογή καταγραφής και παρακολούθησης αποβλήτων STOP WASTE www.stop-waste.gr . H εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τους κ. Σωτήρη Μυλωνά και κ. Νίκο Σοφιανόπουλο, προσφέρει έναν απλό και γρήγορο τρόπο καταγραφής και κατηγοριοποίησης κάθε ρεύματος αποβλήτων, διασφαλίζοντας την αβίαστη συμμόρφωση με τη σχετική απαίτηση της πρόσφατης νομοθεσίας (ν.4819/2021). Με 3 μόνο βήματα, μπορείτε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πού, τί και κυρίως πόσα απόβλητα παράγονται. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα εξασφαλίσετε την απαραίτητη συμμόρφωση με τη νομοθεσία, αλλά θα μπορέσετε να επιτύχετε και σημαντική εξοικονόμηση στις αγορές σας. H εφαρμογή παρέχεται δωρεάν σε όλα τα τουριστικά καταλύματα μέχρι 31/12/2022 προκειμένου όλοι να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση συζητήθηκαν και επισημάνθηκαν οι σημαντικές ημερομηνίες και απαιτήσεις της τρέχουσας νομοθεσίας σχετικά με τον τουριστικό κλάδο και την παραγωγή αποβλήτων. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκε το ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων που ζητά από 1/1/2022, τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα άνω των εκατό (100) κλινών (ξενοδοχεία, camping, ξενώνες φιλοξενίας νέων) υποχρεούνται βάσει νομοθεσίας να καταχωρούν ετησίως σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα παραγόμενα απόβλητα τροφίμων και τα πλεονάσματα τροφίμων που διατίθενται ως δωρεά. Τέλος συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της τουριστικής σεζόν.

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στο site (https://www.stop-waste.gr/el/) της, καθώς και στο link (https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vTLt4BdgMBJ471S0-RG1ga_ZuRdt8BaagVWVLd3BvmkyGtx26nJu6xCeUTLJc4h1w/pub?start=false&loop=false&delayms=3000) την σχετική παρουσίαση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου