ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Ρόδου: Δηλώσεις όσων επλήγησαν από την πυρκαγιά στα ΚΕΠ και στα δημοτικά καταστήματα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΕΠ

Ο Δή­μαρ­χος Ρόδου ενη­με­ρώ­νει τους κα­τοί­κους των Δη­μο­τι­κών Ενο­τή­των Καλ­λι­θέ­ας και Πε­τα­λού­δων των οποί­ων τα νοι­κο­κυ­ριά επλή­γη­σαν από την πυρ­κα­γιά που ξέ­σπα­σε την 1η Αυ­γού­στου 2021, ότι στα δη­μο­τι­κά κα­τα­στή­μα­τα όλων των Δη­μο­τι­κών Ενο­τή­των και στα ΚΕΠ όλης της επι­κρά­τειας μπο­ρούν να συ­μπλη­ρώ­σουν:

· Αι­τή­σεις Χο­ρή­γη­σης Επι­δό­μα­τος για την αντι­με­τώ­πι­ση απλών επι­σκευα­στι­κών ερ­γα­σιών ή/και την αντι­κα­τά­στα­ση οι­κο­σκευ­ής εφό­σον έχει πλη­γεί η κύρια κα­τοι­κία τους

· Αι­τή­σεις Χο­ρή­γη­σης Επι­δό­μα­τος πρώ­των βιο­τι­κών ανα­γκών εφό­σον έχει πλη­γεί η κύρια κα­τοι­κί­ας του

Μετά την κα­τά­θε­ση της σχε­τι­κής αί­τη­σης, ει­δι­κή Επι­τρο­πή του Δήμου θα διε­νερ­γή­σει αυ­το­ψία στις πλη­γεί­σες κα­τοι­κί­ες και θα εκτι­μή­σει το ύψος του επι­δό­μα­τος, σύμ­φω­να με τα κρι­τή­ρια που ορί­ζο­νται από τη σχε­τι­κή νο­μο­θε­σία (ΚΥΑ 33862 – ΦΕΚ Β 1699/16.5.2019).

Οι αι­τή­σεις κα­τα­τί­θε­νται σύμ­φω­να με την προ­βλε­πό­με­νη προ­θε­σμία έως και έναν (1) μήνα από την εκ­δή­λω­ση της θε­ο­μη­νί­ας, δηλ. έως τις 31 Αυ­γού­στου 2021.

Η χο­ρή­γη­ση των επι­δο­μά­των γί­νε­ται όπως ορί­ζει η νο­μο­θε­σία ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΚΥ­ΡΙΕΣ ΚΑ­ΤΟΙ­ΚΙΕΣ, όπως αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται από τα σχε­τι­κά φο­ρο­λο­γι­κά δι­καιο­λο­γη­τι­κά και πραγ­μα­το­ποιεί­ται κα­τό­πιν σχε­τι­κής πί­στω­σης του Υπουρ­γού Εσω­τε­ρι­κών προς το Δήμο Ρόδου.

 

Ο Δή­μαρ­χος Ρόδου

Αντώ­νης Β. Κα­μπου­ρά­κης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.