Τοπικές Ειδήσεις

Στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

Με «φορτωμένο» πρόγραμμα αναμένεται σήμερα στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Αντώνης Αποστολίδης, ο κ. Τσίπρας θα έχει εκτενείς επαφές με τους πολίτες, ενώ θα συναντηθεί με φορείς και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις Αποστολίδη:
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την Ρόδο –την οποία επέλεξε για πολλούς λόγους- εκκινώντας την καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας, με στόχο την ‘επανεκκίνηση’ μετά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σκοπός της επίσκεψης στη Ρόδο είναι να παρουσιαστούν στοχευμένες νησιωτικές και τουριστικές προτάσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να προωθηθούν μέσα από το κοινοβουλευτικό έργο και θα μπορέσουν να στηρίξουν όχι μόνον την τοπική κοινωνία και την οικονομία, αλλά και συνολικά το τουριστικό προϊόν της χώρας. Εκκινούμε από εδώ, καθώς η Ρόδος -για τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον- θεωρείται η ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος της χώρας που είναι ένα από τα δυνατότερα χαρτιά της οικονομίας και σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Τσίπρας, θα παρουσιάσει μια σειρά από πολιτικές προτάσεις, οι οποίες θέλουμε να στηρίξουν το τουριστικό μας προϊόν –ξεκινώντας από τον εργαζόμενο και καταλήγοντας στον επιχειρηματία. Και δεν μιλάμε μόνον για εποχική επιχειρηματικότητα αλλά για 12μηνη επιχειρηματικότητα και απασχόληση. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση και να… μείνουμε όρθιοι ώστε να υπάρχει εργασία, να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν και να βγούμε από την κρίση».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΣΙΠΡΑ
Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολίδης, ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, θα συνεχίσει στην Πλατεία Κύπρου, στην Νέα Αγορά, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στα καφέ και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με φορείς και κοινωνικούς και τουριστικούς εταίρους ενώ το απόγευμα θα επισκεφτεί τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και θα καταλήξει σε ευρεία σύσκεψη με τους δημάρχους από όλα τα νησιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.
Τον πρώην πρωθυπουργό, θα συνοδεύουν ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην υπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και η κα Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής και αρμόδια Τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ
ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθούν όλα τα ζητήματα της περιοχής, τα προβλήματα που προέκυψαν με την κρίση του κορωνοϊού ενώ με τους δημάρχους θα γίνει συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά, την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα τους νησιωτικούς δήμους.
«Οι νησιωτικοί δήμοι έχουν κοινά αλλά και μοναδικά προβλήματα. Υπάρχει ανάγκη ευέλικτων πολιτικών οι οποίες μπορούν να στηρίξουν το κάθε νησί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, είχε δείξει τέτοια δείγματα γραφής με σειρά μέτρων. Στη συνάντηση με τους δημάρχους, στόχος είναι να ανταλλάξουμε προτάσεις και να τις υιοθετήσουμε ώστε να μπορέσουμε να τις προωθήσουμε και να τις διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση. Κάναμε βήματα και θέλουμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Αποστολίδης.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε τα εξής: «Είναι γεγονός πως τα μέτρα, κρίνονται αναποτελεσματικά. Δεν μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος. Το ζητούμενο είναι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία ώστε οι εργαζόμενοι να βρεθούν στις θέσεις τους. Δεν ωφελεί κανέναν να είναι όλα κλειστά, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε την αγορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με στήριξη του εργαζόμενου στο 100% των αποδοχών του, δανεισμό χωρίς προϋποθέσεις στις επιχειρήσεις (με μόνη υποχρέωση την διατήρηση των θέσεων εργασίας) μέχρι και τον Σεπτέμβριο ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το χαμένο έδαφος. Για εμάς, αυτή η σεζόν ΔΕΝ είναι μια χαμένη σεζόν. Πρέπει και μπορούμε να το παλέψουμε όσο μπορούμε και μετά το Σεπτέμβριο να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα στήριξης».

Η «ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ,
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
Ερωτηθείς, τέλος σχετικά με την «κατηγοριοποίηση» που έγινε στα νησιά μας, ο κ. Αποστολίδης επέκρινε το υπουργείο Τουρισμού, λέγοντας:
«Δεν είναι καθόλου τιμητικό αυτό που έκανε η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παράσχει σωστές και επαρκείς υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες και κάτι τέτοιο όφειλε να κάνει. Θεωρούμε ότι στα Δωδεκάνησα, θα έπρεπε τουλάχιστον δύο Νοσοκομεία (Ρόδου και Κω) να είναι Νοσοκομεία Αναφοράς, με προσλήψεις προσωπικού, με επάρκεια υγειονομικού υλικού και επάρκεια για αντιμετώπιση κάθε περιστατικών. Δυστυχώς, η υγεία στην περιοχή μας, συνεχίζει να νοσεί και να έχει προβλήματα. Τα νησιά μας δεν είναι μόνο για τουρισμό. Έχουν κατοίκους που ζουν εδώ και απαιτούν καλύτερες υπηρεσίες υγείας και γενικότερα, διαβίωσης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • ΜΟΣΧΟΥΣ    04.06.2020 20:18

  ΤΑ 800 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ….;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ !

  ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΙΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ ΕΝΩ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΦΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ !

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΡΩΤΩ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ !

Σχολιασμός άρθρου