Ρεπορτάζ

Η διεξαγωγή των εργασιών στο Εφετείο Δωδ/νήσου

Από το Εφετείο Δωδ/νήσου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:
Αφού λάβαμε υπόψη το τέταρτο άρθρο της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.33202/2020 (ΦΕΚ Β’ 2033/28.5.2020) κοινής Υπουργικής Απόφασης, κατόπιν της από 25.5.2020 γνώμης της Εθνικής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού covid-19, αναφορικά με τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών καθώς και όλα τα αναγκαία μέτρα που τηρούνται με ευθύνη μας, για την ασφαλή λειτουργία του Εφετείου Δωδεκανήσου ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και ιδίως τα υγειονομικά μέτρα που προβλέφθηκαν.
ΟΡΙΖΟΥΜΕ
(Α) Η εξυπηρέτηση πολιτών και δικηγόρων, θα γίνεται ανά ένα άτομο μόνο κάθε 15 λεπτά και μόνο με ραντεβού μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο υπάλληλο είτε τηλεφωνικά είτε μέσω mail και από ώρα 09.00 έως ώρα 12.30 στα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που παρατίθενται στο τέλος της παρούσας.
(Β) Η κατάθεση πάσης φύσεως δικογράφων (είτε στο πολιτικό είτε στο ποινικό τμήμα) θα γίνεται μόνον με τον ως άνω τρόπο και μόνο με δύο δικόγραφα κάθε φορά ανά εξυπηρετούμενο δικηγόρο.
(Γ) Οι δικογραφίες που τυχόν ζητηθούν από το Αρχείο του Εφετείου Δωδεκανήσου, θα ζητούνται μόνον ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και θα δίδονται σοτυς δικηγόρους από ώρα 13.00 έως ώρα 14.00 κάθε ημέρα. Μετά την 14.00 δεν θα είναι δυνατή η παραλαβή τους παρά μόνον την επόμενη ημέρα πάλι κατόπιν ραντεβού.
(Δ) Η Γραμματεία του Εφετείου Δωδεκανήσου οργανώθηκε κατά τρόπον ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και συνεύρεση πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο ταυτόχρονα.
(Ε) Οι μεταβαίνοντες στο Δικαστήριο θα εξυπηρετούνται στον χώρο που βρίσκεται στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, όπου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να εξασφαλίζεται η δημόσια υγεία.
(ΣΤ) Οι εισερχόμενοι στο Εφετείο Δωδεκανήσου να φορούν οπωσδήποτε μάσκα και να χρησιμοποιούν τα απολυμαντικά που έχουν τοποθετηθεί στα γραφεία που βρίσκονται στον χώρο εξυπηρέτησης.
(Ζ) Να τηρείται απαρέγκλιτα η απόσταση μεταξύ των φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρα.
(Η) Τα ανωτέρω μέτρα θα βελτιώνονται και θα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους παράγοντες.
Ακολουθεί πίνακας με στοιχεία επικοινωνίας:
Η Πρόεδρος Εφετών
Δωδεκανήσου
Θωμαΐτσα Πατρώνα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου