Συνελήφθη την 2α Ιουνίου 2020 το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 53χρονος Βούλγαρος κατηγορούμενος για παραβίαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού.

Προχθές το απόγευμα ο κατηγορούμενος μετέβη σε μεταφορική εταιρεία απ’ όπου παρέλαβε δυο δέματα.
Αμέσως μετά την παραλαβή των δεμάτων πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος κατά τον οποίο προέκυψε ότι περιείχαν 970 πακέτα τσιγάρων, χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης.
Πιο συγκεκριμένα κατά την έρευνα του αυτοκινήτου ανευρεθήκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα τα οποία περιείχαν 440 πακέτα τσιγάρα, χωρίς την προβλεπόμενη ειδική φορολογική ταινία, μάρκας “MARLBORO” χρώματος κόκκινο, 490 πακέτα τσιγάρα, χωρίς την προβλεπόμενη ειδική φορολογική ταινία, μάρκας “MARLBORO” χρώματος λευκό και 40 πακέτα τσιγάρα, χωρίς την προβλεπόμενη ειδική φορολογική ταινία, μάρκας “MARLBORO” χρώματος μπλε.
Σε σωματική έρευνα βρεθήκαν και κατασχέθηκαν, δύο αποδείξεις έκδοσης επιταγής από τα ΕΛΤΑ και ένα αποδεικτικό δαπάνης μεταφορικής εταιρείας.
Στη συνέχεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του ανωτέρω επί της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Ιαλυσό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 αποδεικτικά δαπάνης της μεταφορικής εταιρείας, 6 αποδείξεις έκδοσης επιταγής από τα ΕΛΤΑ και μία απόδειξη αποστολής χρημάτων από την WESTERN UNION.
Τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και τα προϊόντα καπνού θα αποσταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή προς υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ