ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από σήμερα οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φοιτητές

Από σήμερα (Δευτέρα 4 Ιουνίου) και μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδια­φε­ρό­με­νοι να υπο­βά­λουν αίτηση για τη χορή­γηση του φοι­τη­τι­κού στε­γα­στι­κού επι­δό­μα­τος για το ακα­δη­μαϊκό έτος 2017-18.

Οι αιτή­σεις υπο­βάλ­λο­νται ηλε­κτρο­νικά στην ειδική εφαρ­μογή ή μέσω της ιστο­σε­λί­δας του υπουρ­γείου από τους δικαιού­χους του επι­δό­μα­τος, δηλαδή το πρόσωπο που θεω­ρεί­ται ότι βαρύνει ο φοι­τη­τής, σύμφωνα με τις δια­τά­ξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Σε περί­πτωση δια­ζευγ­μέ­νων ή εν δια­στά­σει συζύγων, δικαιού­χος του επι­δό­μα­τος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοι­τη­τής και τον εμφα­νί­ζει ως προ­στα­τευό­μενο μέλος.

Κατ’ εξαί­ρεση, δικαιού­χος θα είναι ο ίδιος ο φοι­τη­τής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοι­κοι εξω­τε­ρι­κού ή

γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεν­νη­θεί έως την 31/12/1991) ή

δ) είναι υπό­χρεος σε υποβολή φορο­λο­γι­κής δήλωσης και δεν θεω­ρεί­ται εξαρ­τώ­μενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για την είσοδό τους στην ηλε­κτρο­νική εφαρ­μογή, οι αιτού­ντες θα πρέπει χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορη­γή­θηκε από την ΑΑΔΕ.για τις ηλε­κτρο­νι­κές υπη­ρε­σίες του TAXISnet.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.