Του Δημήτρη Γκάτσιου

Οι πρώτες και ταυτόχρονα καίριες αποτυπώσεις για το “αύριο” της χώρας, για την οικονομική συνταγή της μετάβασης στο μεταμνημονιακό σκηνικό, στην ανάπτυξη και στην κανονικότητα, είχαν έρθει στο προσκήνιο από το βήμα της ΔΕΘ. Έκτοτε και στις απανωτές δημόσιες παρεμβάσεις του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλύει βήμα προς βήμα το “γαλάζιο” προγραμματικό λόγο. Με πρόσημο έντονα μεταρρυθμιστικό. Με πρόσημο έντονα κοινωνικό. Με εργαλεία την αξιοπιστία μίας νέας κυβέρνησης, η οποία θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Το σαρωτικό κύμα επενδύσεων, που θα διαδραματίσει ρόλο κομβικό στη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης. Τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών

Όσο στην οδό Πειραιώς διαβάζουν με ιδιαίτερη ικανοποιήση τα αποτελέσματα μίας ακόμα δημοσκόπησης, η οποία, όπως τονίζουν οι “γαλάζιοι”, αποτυπώνει την απόλυτη κυριαρχία του κόμματος έναντι της Κουμουνδούρου, το… momentum της στρατηγικής δείχνει ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών. Τη στιγμή, δε, που το μείζον στοίχημα των ανοιγμάτων κερδίζεται ημέρα με την ημέρα (η δημοσκοπική έρευνα της RASS δείχνει ότι πάνω από το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μετακινηθεί απευθείας στη ΝΔ) στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν, σε κάθε ευκαιρία, πως το πρόγραμμα της παράταξης έχει κύρια στόχευση να διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, γιατί αυτός είναι ο μόνος βέβαιος τρόπος, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, που θα βγάλουν τους ανθρώπους από τη φτώχεια και θα αυξήσουν μισθούς και εισοδήματα.

“Με την ομιλία του στον ΣΕΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε το σχέδιό του για μείωση φόρων και επιβαρύνσεων στις επιχειρήσεις σε συνδυασμό με μια νέα συμφωνία με την επιχειρηματική κοινότητα, για μια επιχειρηματικότητα αξιών, που τηρεί τη νομοθεσία και επιβραβεύει τους εργαζομένους.  Στον ΣΕΤΕ ανέπτυξε τη στρατηγική μας για τον τουρισμό, το οποίο περιλαμβάνει άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο χαμηλό συντελεστή του 13%, με απώτερο στόχο όλο το τουριστικό προϊόν (εστίαση και διαμονή) να ενταχθεί στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ που, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες η ΝΔ θα το μειώσει στο 11%. Πρόκειται για βασικό στόχο μας, καθώς αποβλέπει στην επιτάχυνση της ανταγωνιστικότητας και κυρίως στη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού”, επισημαίνουν “πηγές” της οδού Πειραιώς.

Πέρα από την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύουν, σε κάθε ευκαιρία, ότι η λογική των φοροελαφρύνσεων, όπως αυτές έχουν έρθει στο προσκήνιο από τον κ. Μητσοτάκη, αφορά άμεσα και τους συμπολίτες μας με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

“Έχουμε δεσμευθεί για τη θέσπιση πολύ χαμηλού εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή ύψους 9%. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, θα ελαφρύνει το μέσο νοικοκυριό, ώστε να πληρώνει 350 ευρώ αντί για 500 ευρώ κάθε χρόνο”, αναφέρουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας και η μετάβαση στην ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους. “Όχι μόνο τους λίγους προνομιούχους που βρίσκονται κοντά στα συστήματα εξουσίας, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Και βέβαια, όχι μόνο τους μετόχους των επιχειρήσεων, αλλά και τον κόσμο της εργασίας”.

Πηγή capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ