ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Ανάπτυξη για όλους” το στρατηγικό μήνυμα της ΝΔ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης

Του Δημήτρη Γκά­τσιου

Οι πρώτες και ταυ­τό­χρονα καίριες απο­τυ­πώ­σεις για το “αύριο” της χώρας, για την οικο­νο­μική συνταγή της μετά­βα­σης στο μετα­μνη­μο­νιακό σκηνικό, στην ανά­πτυξη και στην κανο­νι­κό­τητα, είχαν έρθει στο προ­σκή­νιο από το βήμα της ΔΕΘ. Έκτοτε και στις απα­νω­τές δημό­σιες παρεμ­βά­σεις του, ο πρό­ε­δρος της Νέας Δημο­κρα­τίας, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, αναλύει βήμα προς βήμα το “γαλάζιο” προ­γραμ­μα­τικό λόγο. Με πρόσημο έντονα μεταρ­ρυθ­μι­στικό. Με πρόσημο έντονα κοι­νω­νικό. Με εργα­λεία την αξιο­πι­στία μίας νέας κυβέρ­νη­σης, η οποία θα κάνει πράξη τις δεσμεύ­σεις της. Το σαρω­τικό κύμα επεν­δύ­σεων, που θα δια­δρα­μα­τί­σει ρόλο κομβικό στη δημιουρ­γία νέων και καλύ­τερα αμει­βό­με­νων θέσεων απα­σχό­λη­σης. Τη μείωση της φορο­λο­γίας και των εισφο­ρών

Όσο στην οδό Πει­ραιώς δια­βά­ζουν με ιδιαί­τερη ικα­νο­ποι­ήση τα απο­τε­λέ­σματα μίας ακόμα δημο­σκό­πη­σης, η οποία, όπως τονί­ζουν οι “γαλά­ζιοι”, απο­τυ­πώ­νει την απόλυτη κυριαρ­χία του κόμ­μα­τος έναντι της Κου­μουν­δού­ρου, το… momentum της στρα­τη­γι­κής δείχνει ξεκά­θαρα προς την κατεύ­θυνση της οικο­νο­μίας και της καθη­με­ρι­νό­τη­τας των πολιτών. Τη στιγμή, δε, που το μείζον στοί­χημα των ανοιγ­μά­των κερ­δί­ζε­ται ημέρα με την ημέρα (η δημο­σκο­πική έρευνα της RASS δείχνει ότι πάνω από το 10% των ψηφο­φό­ρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μετα­κι­νη­θεί απευ­θείας στη ΝΔ) στην αξιω­μα­τική αντι­πο­λί­τευση σημειώ­νουν, σε κάθε ευκαι­ρία, πως το πρό­γραμμα της παρά­τα­ξης έχει κύρια στό­χευση να διευ­κο­λύ­νει την επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα και τις επεν­δύ­σεις, γιατί αυτός είναι ο μόνος βέβαιος τρόπος, προ­κει­μέ­νου να δημιουρ­γη­θούν περισ­σό­τε­ρες και καλύ­τε­ρες θέσεις εργα­σίας, που θα βγάλουν τους ανθρώ­πους από τη φτώχεια και θα αυξή­σουν μισθούς και εισο­δή­ματα.

“Με την ομιλία του στον ΣΕΒ ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανέ­πτυξε το σχέδιό του για μείωση φόρων και επι­βα­ρύν­σεων στις επι­χει­ρή­σεις σε συν­δυα­σμό με μια νέα συμ­φω­νία με την επι­χει­ρη­μα­τική κοι­νό­τητα, για μια επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα αξιών, που τηρεί τη νομο­θε­σία και επι­βρα­βεύει τους εργα­ζο­μέ­νους.  Στον ΣΕΤΕ ανέ­πτυξε τη στρα­τη­γική μας για τον του­ρι­σμό, το οποίο περι­λαμ­βά­νει άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο χαμηλό συντε­λε­στή του 13%, με απώτερο στόχο όλο το του­ρι­στικό προϊόν (εστίαση και διαμονή) να εντα­χθεί στον χαμηλό συντε­λε­στή ΦΠΑ που, όταν το επι­τρέ­ψουν οι δημο­σιο­νο­μι­κές συν­θή­κες η ΝΔ θα το μειώσει στο 11%. Πρό­κει­ται για βασικό στόχο μας, καθώς απο­βλέ­πει στην επι­τά­χυνση της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας και κυρίως στη θωρά­κιση του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού”, επι­ση­μαί­νουν “πηγές” της οδού Πει­ραιώς.

Πέρα από την επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα και τις επεν­δύ­σεις, τα στελέχη του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης δια­μη­νύ­ουν, σε κάθε ευκαι­ρία, ότι η λογική των φορο­ε­λα­φρύν­σεων, όπως αυτές έχουν έρθει στο προ­σκή­νιο από τον κ. Μητσο­τάκη, αφορά άμεσα και τους συμπο­λί­τες μας με μεσαία και χαμηλά εισο­δή­ματα.

“Έχουμε δεσμευ­θεί για τη θέσπιση πολύ χαμηλού εισα­γω­γι­κού φορο­λο­γι­κού συντε­λε­στή ύψους 9%. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, θα ελα­φρύ­νει το μέσο νοι­κο­κυ­ριό, ώστε να πλη­ρώ­νει 350 ευρώ αντί για 500 ευρώ κάθε χρόνο”, ανα­φέ­ρουν κύκλοι της Νέας Δημο­κρα­τίας, τονί­ζο­ντας ότι η ανά­καμψη της οικο­νο­μίας και η μετά­βαση στην ανά­πτυξη πρέπει να αφορά όλους. “Όχι μόνο τους λίγους προ­νο­μιού­χους που βρί­σκο­νται κοντά στα συστή­ματα εξου­σίας, αλλά ολό­κληρη την κοι­νω­νία. Και βέβαια, όχι μόνο τους μετό­χους των επι­χει­ρή­σεων, αλλά και τον κόσμο της εργα­σίας”.

Πηγή capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.