Ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. στα πλαίσια των προσπαθειών του για την τόνωση και ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας του νησιού μας, συνδιοργανώνει με τον Σκοπευτικό Όμιλο Ρόδου Διεθνή Αγώνα Πρακτικής Σκοποβολής I.P.S.G., με την επωνυμία «Mediterranean Extreme Open 2018» που θα γίνει στο σκοπευτήριο του Καλαμώνα από 4-6 Μαΐου.

Αναφερόμενος στο γεγονός ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Στέφανος Κυριαζής τόνισε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προσελκύουμε αθλητές και επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου πράγμα που θα ωφελήσει το νησί μας με επιδίωξη οι αγώνες αυτοί να γίνουν θεσμός.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπερνούν τις 200από χώρες της Ευρώπης, τη Ρωσία, την Αμερική, το Ισραήλ, τον Καναδά, τη Νότια Αφρικής και το Κουβέιτ καθώς και συμμετοχές Ελλήνων αθλητών.

Στο αγώνισμα της πρακτικής σκοποβολής ο σκοπευτής βγαίνει από τον κλειστό χώρο της «σκοπευτικής θυρίδας» και περνά στον ανοικτό σκοπευτικό στίβο. Απαιτείται από τον σκοπευτή ευθυβολία, ταχύτητα, καλή σωματική κατάσταση και γρήγορη αντίληψη του σκοπευτικού σταδίου που εκτελεί.  Αν και τα σκοπευτικά σενάρια δεν είναι από αγώνα σε αγώνα τα ίδια η γενική ιδέα είναι να βάλλεις τους στόχους (που θα σου υποδείξει ο κριτής πριν τη βολή) στον ελάχιστο χρόνο, χωρίς να βάλλεις στην προσπάθεια σου μη βαλλόμενους στόχους.

Στους αγώνες χρησιμοποιούνται κυρίως πιστόλια με ελάχιστο διαμέτρημα των 9 χιλιοστών αλλά και τουφέκια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ