Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά, το πρώτο πενθήμερο, εκάστου μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, αφέθηκαν χθες, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, δύο ημεδαποί αδελφοί, κάτοικοι Αρχαγγέλου, ηλικίας 48 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.
Στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιήλθαν πληροφορίες ότι οι ανωτέρω καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης και κατέχουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες αποκρύπτουν σε αγρούς πλησίον των οικιών τους.
Αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τους δύο αδελφούς και τους προσήγαγαν. Κατόπιν προανάκρισης αποδέχτηκαν ότι καλλιεργούν και κατέχουν κάνναβη, την οποία όμως χρησιμοποιούν για δική τους χρήση.
Στη συνέχεια, παρουσία τους και κατόπιν υποδείξεώς τους, διενεργήθηκε έρευνα σε αγροκτήματα τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών τους.
Σε αγρόκτημα πλησίον της οικίας του πρώτου βρέθηκαν 21 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν φυτεμένα εντός γλαστρών (ύψους 0.08μ έως 0,36μ), ένα πλαστικό κυτίο το οποίο περιείχε δέκα νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 227,5 γραμ. και ένα κυτίο με σπόρους κάνναβης.
Σε αγρόκτημα πλησίον της οικίας του δεύτερου βρέθηκαν 5 δενδρύλλια κάνναβης (ύψους 0,25μ. έως 0,37μ.).
Απολογούμενος ο πρώτος κατέθεσε οι μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών που ανευρέθησαν πλησίον της πατρικής οικίας του και τις οποίες εκείνος υπέδειξε και παρέδωσε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αρχαγγέλου, προορίζονταν για χρήση δική του και του αδερφού και συγκατηγορουμένου του προσθέτοντας ότι τυγχάνουν αμφότεροι ουσιοεξαρτημένοι.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι από 18 ετών κάνει χρήση κάνναβης και έχει εθιστεί από αυτήν με αποτέλεσμα να χρειάζεται 12 – 15 γραμμάρια ημερησίως.
Ο δεύτερος απολογούμενος ανέπτυξε τους ίδιους ισχυρισμούς, προσθέτοντας ότι από την εργασία του εξασφαλίζει ικανοποιητικά εισοδήματα και δεν πώλησε ποτέ κάνναβη.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ