Συνεντεύξεις

K. Bελόπουλος: «Η αγορά πρέπει να ανοίξει άμεσα όπως και η εστίαση με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα»

«Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στα 12 ναυτικά μίλια, πρέπει να ανακηρύξουμε άμεσα ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο, και να σταματήσουμε την πολιτική κατευνασμού που μόνο σε εθνικές ήττες έχει οδηγήσει!» δηλώνει κατηγορηματικά σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος.
Αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζει πως τα λοκντάουν είναι “παράλογη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική οριζόντια απαγόρευση” υπογραμμίζοντας πως η αγορά πρέπει να ανοίξει άμεσα, όπως και η εστίαση με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Επιπρόσθετα, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο ΕΣΥ, λέγοντας πως δεν φρόντισε έγκαιρα να αυξήσει τις μονάδες εντατικής θεραπείας και να τις στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό….
Κύριε Βελόπουλε, κλείσαμε ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Πώς σχολιάζετε τους χειρισμούς της κυβέρνησης με την υγειονομική κρίση και τους εμβολιασμούς;
Πριν από ένα χρόνο η Ελληνική Λύση κατέθετε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όταν τόσο η κυβέρνηση όσο και σύσσωμη η αντιπολίτευση εμφανίζονταν ως «ζηλωτές» του καταστροφικού – όπως αποδείχτηκε – καθολικού κλεισίματος (λοκντάουν) και της παράλογης, αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής οριζόντιας απαγόρευσης της οικονομικής, κοινωνικής, ακόμα και της θρησκευτικής δραστηριότητας. Θρησκευτικής, που ισχύει φυσικά για τους Ορθόδοξους Έλληνες, διότι τα ισλαμικά τεμένη λειτουργούσαν κανονικά.
Εκείνο τον καιρό λοιπόν, μόνον η Ελληνική Λύση «τόλμησε» να βγει και να υποστηρίξει ανοιχτά, το έκανα και εγώ προσωπικά τόσο από το βήμα της Βουλής όπως και σε κάθε μου εμφάνιση, ότι το καθολικό κλείσιμο όχι μόνο θα οδηγήσει σε οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, αλλά θα αποδειχτεί ολέθριο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Γίναμε στόχος και εγώ προσωπικά, συκοφαντιών και απαξίωσης, τόσο από την κυβέρνηση, τα συστημικά ΜΜΕ αλλά ακόμα και από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης!
Σήμερα, δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Μετά από 12 μήνες, η οικονομία έχει καταρρεύσει πλήρως, η κοινωνία ζει δραματικές στιγμές, και η πανδημία στοιχίζει τις ζωές χιλιάδων Ελλήνων.
Σήμερα λοιπόν, όλοι αυτοί που μας κατηγορούσαν όταν αντιδρούσαμε στο καταστροφικό καθολικό κλείσιμο, έρχονται στα λόγια μας. Ακόμα και τα ΜΜΕ που μας λοιδορούσαν με απρεπέστατους χαρακτηρισμούς, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνουν λόγο για αποτυχημένη πολιτική, «επιζήμιο λοκντάουν» και την ανάγκη επαναλειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας.
Θυμηθείτε τι έλεγε η Ελληνική Λύση για την αναγκαιότητα διενέργειας μαζικών τεστ ώστε να υπάρχει πληρέστερη ιχνηλάτηση του επιδημιολογικού φορτίου ώστε τα μέτρα που παίρνονται να είναι συγκεκριμένα και απολύτως στοχευμένα. Τότε όχι μόνο μας λοιδορούσαν, αλλά είχαν καταστήσει τα τεστ στην κυριολεξία απαγορευτικά, αφού για έναν μοριακό έλεγχο έπρεπε ο πολίτης να πληρώσει από την τσέπη του 120 €! Δικαιούμαστε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι το έκαναν επίτηδες για να κρατούν τον αριθμό των θετικών περιπτώσεων χαμηλά και να πανηγυρίζουν για δήθεν επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.
Σήμερα, αφού έχουν χάσει τον έλεγχο, αποφασίζουν να θεσμοθετήσουν τα μαζικά self test. Και πάλι, αντιγράφουν την πρότασή μας λάθος! Τα στοιχεία τα αποκάλυψα στη Βουλή με ονόματα. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση έκανε ένα διάτρητο διαγωνισμό με αποτέλεσμα να εισπράξει εκατομμύρια πάλι φαρμακευτική της οποίας κύριος μέτοχος είναι η Novartis και να εμφανιστούν ως μειοδότριες εταιρείες κάποιες που κυριολεκτικά πριν 6 μήνες δεν υπήρχαν!
Το ίδιο έγινε και με τις μάσκες. Οι μάσκες ήταν «επικίνδυνες», μέχρι να ανοίξουν τα εργοστάσια των κολλητών. Έπειτα οι μάσκες έγιναν το «εμβόλιο πριν το εμβόλιο»! Με αποτέλεσμα να έχουμε το αντιεπιστημονικό αλλά και φαιδρό φαινόμενο, άνθρωπος που περπατάει μόνος του στην εξοχή, να φοράει μάσκα! Λες και ο κορωνοϊός κολλάει κι από τα λουλούδια…
Εάν διαπιστωθεί πως κάποιοι έκαναν μπίζνες μέσα στην πανδημία, να είναι σίγουροι ότι θα λογοδοτήσουν.
Όσον αφορά το θέμα των εμβολίων, υπήρξα ξεκάθαρος και σε αυτό δικαιώνομαι. Δεν είμαι «αντεμβολιαστής» όπως κάποιοι δολίως προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν. Είμαι όμως επιφυλακτικός, όπως και πολλοί επιστήμονες. Σήμερα λοιπόν, βλέπουμε να είναι επιφυλακτικές έναντι συγκεκριμένων εμβολίων ολόκληρες χώρες, Γερμανία, η Ολλανδία, και άλλες. Όταν ο Γερμανός υπουργός υγείας δηλώνει ανοιχτά πως αρνείται να κάνει συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο όμως έχει εγκριθεί με την ίδια διαδικασία που έχουν εγκριθεί όλα τα εμβόλια τα οποία διακινούνται στην Ευρώπη, δικαιώνει πλήρως όσα λέω εδώ και μήνες.
Φαίνεται ότι και στο εμβόλιο το κέρδος και η βουλιμία υπερισχύουν της κοινωνικής ευθύνης επιστημόνων και πολιτικών. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται η Ρωσία και να μας προτείνει συμπαραγωγή του εμβολίου Σπούτνικ, εμείς να λέμε όχι για να παραστήσουμε τα «καλά παιδιά» και σήμερα να μαθαίνουμε ότι ο Πούτιν συζητά με την Μέρκελ και τον Μακρόν για συμπαραγωγή του εμβολίου!
Για να υπενθυμίσω και το θέμα των ΜΕΘ. Από την έναρξη της πανδημίας είχα απαιτήσει από την κυβέρνηση την δημιουργία νέων μονάδων αλλά και την πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού για να τις υποστηρίξει. Έβγαινε λοιπόν τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μιλούσε για «πεταμένα λεφτά». Ενώ αντίθετα η Γερμανία έδωσε αμέσως εντολή και πολλαπλασιάστηκαν οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα.
Ξέρετε λοιπόν που βρισκόμαστε σήμερα; Η Ελλάδα έχει τριπλάσια θνησιμότητα επί των κρουσμάτων σε σύγκριση με την Γερμανία! Χάνονται ζωές Ελλήνων επειδή η κυβέρνηση δεν φρόντισε έγκαιρα να αυξήσει τις μονάδες εντατικής θεραπείας και να τις επανδρώσει με το απαραίτητο προσωπικό. Ενώ είχε όλον τον χρόνο για να το κάνει.
Συμπερασματικά, εάν είχαν ακούσει τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης, θα είχαν σωθεί ζωές Ελλήνων ενώ οικονομία και κοινωνία θα ήταν σε απείρως καλύτερη κατάσταση. Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά και τις λίστες του Μπλούμπεργκ και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είμαστε ουραγοί παγκοσμίως.
• Η κυβέρνηση δίνει κάποια ‘βοηθήματα’ στους ανέργους και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, αλλά η κατάσταση στην αγορά είναι πάρα πολύ άσχημη με κλειστά καταστήματα και εστίαση, ενώ η ανεργία εκτοξεύτηκε. Τι πρέπει να γίνει;
Η αγορά πρέπει να ανοίξει άμεσα όπως και η εστίαση με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο Έλληνας πολίτης έχει αποδείξει ότι είναι υπεύθυνος, πολύ πιο υπεύθυνος από κάποιους πολιτικούς και «ειδικούς», άρα η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει πάλι για να σωθούν δουλειές και να σταματήσουμε να ζούμε με δανεικά. Εάν η Ελλάδα δεν παράξει πλούτο δεν πρόκειται ποτέ να απελευθερωθεί από τα δεσμά του χρέους. Δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας, επειδή οι κυβερνήσεις λειτουργούν για τις επόμενες εκλογές και όχι τις επόμενες γενιές. Η Ελληνική Λύση θα τα αλλάξει όλα αυτά, αρκεί ο ελληνικός λαός να μας εμπιστευθεί έστω για μία τετραετία.
• Στα ελληνο-τουρκικά, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις ακολουθώντας την γνωστή τακτική της ενώ εμείς προχωράμε με τις διερευνητικές. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Καμία συζήτηση με τον ναζί, φασίστα Ερντογάν. Καμία συζήτηση με την Τουρκία. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε υπό την απειλή κήρυξης πολέμου και μάλιστα να κάνουμε λόγο ακόμα και για προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης! Ουδείς δικαιούται να σύρει την Ελλάδα σε δικαστήριο υπό την απειλή εκβιασμού. Διότι εκβιασμός είναι το Casus Belli έναντι του νόμιμου κυριαρχικού μας δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.
Η Ελλάδα λοιπόν πρέπει άμεσα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, στα 12 ναυτικά μίλια, πρέπει να ανακηρύξουμε άμεσα ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο, και να σταματήσουμε την πολιτική κατευνασμού που μόνο σε εθνικές ήττες έχει οδηγήσει.
Στρατηγική αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθότι είναι η μόνη χώρα που μοιράζεται τα ίδια συμφέροντα με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και την Λιβύη. Επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Αναβάθμιση της αποτρεπτικής μας δυνατότητας, διότι εάν θες πραγματικά ειρήνη, τότε πρέπει να είσαι πανέτοιμος για πόλεμο. Και η Τουρκία έχει αποδείξει πως χρησιμοποιεί τον διάλογο μόνο και μόνο για να κερδίσει χρόνο ώστε να ετοιμαστεί για πόλεμο.
Και η λεγόμενη διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να την σταματήσει. Ήδη η Τουρκία διεξάγει επιθετικούς πολέμους σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, χωρίς να υπάρξει ούτε καν μία λεκτική καταδίκη από το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ.
Θα βασιστούμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις, αλλά έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι δυνάμεις του ελληνισμού είναι αστείρευτες, αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Μια γροθιά. Και τότε δεν υπάρχει εχθρός που θα μπορέσει να μας υποτάξει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου