Συνεντεύξεις

Μ. Χαρακόπουλος: «Αντί ενός αρραγούς μετώπου η κυβέρνηση επιλέγει τον τεχνητό διχασμό»

Συνέντευξη στην
Πέγκυ Ντόκου

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει τον τεχνητό «διχασμό» με την υπόθεση Novartis λόγω των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει, εκφράζει σε συνέντευξή του στην «δ» ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Επιπλέον μιλάει για τις δημοσκοπήσεις, για το μεταναστευτικό αλλά και για την κατάσταση ανομίας στην Αθήνα, που δείχνει ανεξέλεγκτη.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Χαρακόπουλε, θα ήθελα να ξεκινήσουμε ζητώντας από εσάς ένα πρώτο σχόλιο για την υπόθεση Novartis που συμπίπτει χρονολογικά με τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό και τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Κατά την άποψή σας για ποιον λόγο η κυβέρνηση άνοιξε αυτό το θέμα;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση, υπό το κράτος του πανικού που της προκάλεσαν τα μεγάλα και ακηδεμόνευτα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, αποφάσισε να παίξει το χαρτί της σκανδαλολογίας. Η σπουδή με την οποία έδωσε την υπόθεση στην δημοσιότητα και η εμμονή να βάλει στο στόχαστρό την αντιπολίτευση μαρτυρούν τις πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς, οι σημερινοί κυβερνώντες σε ένα μόνον πράγμα αποδεικνύονται ταλαντούχοι: στο επικοινωνιακό ψεύδος για την κατάκτηση και την παραμονή στην εξουσία. Το αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση, είναι καταστροφικό. Με τα ψέματα και τις «αυταπάτες» η χώρα βρέθηκε να χάνει δισεκατομμύρια, να μπαίνει σε αχρείαστα μνημόνια, να δεσμεύεται για δεκαετίες. Και τώρα, πάλι, που άνοιξαν όλα τα εθνικά θέματα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εθνικού μετώπου που θα υψωθεί έναντι των πολυποίκιλων απειλών, επιλέγει τον τεχνητό διχασμό. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.
• Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιμένει ότι μέχρι τον Αύγουστο θα μας βγάλει από το Μνημόνια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα το ανακοινώσει από το Καστελόριζο όπως τότε, ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης. Θα ήθελα την εκτίμησή σας.
Αν σε αυτήν την κυβέρνηση εργάζονταν τόσο για να επιλύσουν τα προβλήματα της χώρας όσο για την παραγωγή επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, θα ήμασταν σε καλύτερη θέση σήμερα. Αλλά αυτό γνωρίζουν, αυτό κάνουν: την τέχνη της παραπλάνησης. Αφού έπιασε το 2015, και μάλιστα σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, πιστεύουν ότι μπορεί να πιάνει εσαεί. Όμως, «ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Και μπορεί να παραμένουν τρία χρόνια στην εξουσία, την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, ωστόσο, την έχουν χάσει προ πολλού. Γιατί όσα και να ισχυρίζονται για την λεγόμενη «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, και τα γνωρίζουν εξ ιδίας πείρας οι πολίτες. Όλοι βλέπουν τι πληρώνουν σε υπέρογκους φόρους, για να παραχθούν τα πλεονάσματα για τα οποία επαίρεται ο κ. Τσίπρας. Όλοι γνωρίζουν ότι η επιχειρηματικότητα αγκομαχά, γιατί έχει να αντιμετωπίσει ένα κράτος που την απομυζά για να «ταΐζει» Καρανίκες. Όλοι πληροφορούνται για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό.
Στην πραγματικότητα, έπειτα από τρία δραματικά χρόνια, φθάσαμε σε ένα σημείο που ήμασταν ήδη το 2014, πριν ο κ. Κουβέλης ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά. Και σήμερα, αφού πληρώσαμε αδρά τα τερτίπια του κ. Βαρουφάκη και της παρέας του μιλούν για «έξοδο». Όποια, όμως, φιέστα και να κάνει ο κ. Τσίπρας στο ακριτικό Καστελόριζο, ή αλλού, δεν μπορεί να κρύψει ούτε τις περικοπές των συντάξεων που έρχονται το 2019, ούτε τη μείωση του αφορολογήτου, ούτε τα υψηλά πλεονάσματα, ούτε το υπερταμείο των 99 ετών.
• Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν μπροστά τη Ν.Δ. αρκετές μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είστε αισιόδοξος για την ώρα της κάλπης; Θα καταφέρετε την αυτοδυναμία;
Ο στόχος μας είναι αυτός. Ένα, πάντως, είναι σίγουρο. Οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε αυτή την κυβέρνηση των δημαγωγών. Αρχικώς, βίωσαν την ανικανότητά τους στην διαχείριση της οικονομίας, του μεταναστευτικού και της εγκληματικότητας. Στη συνέχεια αντιλήφθηκαν το πόσο επικίνδυνοι είναι στις επιλογές τους για τα εθνικά θέματα. Τέλος, αποκαθηλώθηκε και το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» της «χαβιαροαριστεράς», κατά τη γαλλική ορολογία. Αποδείχθηκε ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός», και γι’ αυτό όσα φανταχτερά κουρέλια κι αν φορέσουν στην παρούσα διακυβέρνηση, δεν συμμορφώνεται. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ο πρωθυπουργός δεν έχει πάγκο, οι αναπληρωματικοί του, που υποτίθεται θα έδιναν νέα ώθηση σε ένα κουρασμένο κυβερνητικό σχήμα, έρχονται από το… προχθές. Το ζητούμενο είναι μόνον να μην παραταθεί ο χρόνος παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί όσο μένουν τόσο θα διογκώνονται τα προβλήματα.
• Πρόσφατα βρεθήκατε στο νησί της Λέρου. Το προσφυγικό – μεταναστευτικό έχουν πλήξει τα νησιά μας και κατ’ επέκταση την χώρα. Πώς θα έπρεπε να το διαχειριστεί η κυβέρνηση και τι θα κάνει η Ν.Δ.;
Οι Συριζαίοι ήλθαν στην εξουσία με τις ιδεοληψίες του αριστερού περιθωρίου, με ιδέες για «ανοιχτά σύνορα» ή για «το Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του». Και αρχικώς πάνω σε αυτές τις επικίνδυνες αντιλήψεις κινήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί το σύνθημα απέναντι και να περάσουν από την Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μέχρι που κλείστηκαν τα βόρεια σύνορα. Βέβαια, ακόμη και τότε η κ. Χριστοδουλοπούλου έκανε λόγο για μετανάστες που… λιάζονται στην πλατεία Ομονοίας και μετά εξαφανίζονται.
Σε κάθε περίπτωση, τα νησιά μας σήμερα αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα. Από την μία οι μετανάστες ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αν και στη Λέρο όπως είδα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα σε σχέση για παράδειγμα με την Λέσβο. Αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες δεν μας τιμούν καθόλου ως χώρα, και είναι άξιον απορίας που πάνε τα εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνουμε για τη δημιουργία δομών. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και θέμα στις τοπικές κοινωνίες, που βλέπουν τα πολυπληθή γκέτο δίπλα στην πόρτα τους, με τον εύλογο φόβο να θεριεύει, και το κράτος να μην μπορεί να δώσει λύσεις. Η ΝΔ έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επίλυσης του μεταναστευτικού, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χίο. Ο στόχος είναι η Ελλάδα να μην μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών ούτε μια νήσος Έλις για την Ευρώπη.
• Η κατάσταση με την ανομία στην πρωτεύουσα δείχνει ανεξέλεγκτη. Διάφορες ομάδες, δραστηριοποιούνται εκτός νόμου και εκφοβίζουν τους πολίτες. Τι θα κάνει η Ν.Δ. εάν εκλεγεί στην εξουσία;
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια πρωτοφανή έξαρση της ανομίας από τους λεγόμενους αναρχικούς. Σπάνε, καίνε, απειλούν, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από το κράτος. Αυτά είναι τα επίχειρα της ανεύθυνης πολιτικής που ακολουθεί μια κυβέρνηση που επιθυμεί να προστατεύει τις εκλεκτικές συγγένειές της με το περιθώριο. Επί τρία χρόνια, οι κάθε είδους ομάδες τραμπούκων και κουκουλοφόρων δρουν υπό την κυβερνητική ανοχή. Η ανοχή αυτή είναι που επέτρεψε να διογκωθεί το Εξαρχιστάν, να μετατραπεί ο Ρουβίκωνας σε παράγοντα του πολιτικού μας βίου, να επανεμφανιστούν τρομοκρατικές ομάδες, να επιβληθεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθεστώς φόβου και βίας. Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει ένα κράτος που θα παρέχει ασφάλεια στους πολίτες του σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Η ΝΔ δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση ο νόμος και η τάξη θα επικρατήσουν παντού και για όλους. Η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή ικανότητα. Εκείνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου