ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάξεις: Αυτές είναι οι απαιτήσεις των δανειστών-«Ναυαγούν» τα κυβερνητικά σχέδια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ντέλια

Δεν βρί­σκουν ιδιαί­τερη αντα­πό­κριση από τη πλευρά των Θεσμών τα σχέδια που έχει κατα­στρώ­σει η κυβέρ­νηση και αφορούν όλες τις αλλαγές στις συντά­ξεις.

Οι ευρω­παίοι απαι­τούν μεγα­λύ­τε­ρες περι­κο­πές επι­μέ­νο­ντας ότι τα νούμερα δεν βγαί­νουν με το υπάρχον σχέδιο.

Η καλή μέρα από την… πρώτη συνά­ντηση φάνηκε. Οι δανει­στές απαί­τη­σαν να μην υπάρξει αύξηση εισφο­ρών με το νέο ασφα­λι­στικό και έτσι η μείωση των επι­κου­ρι­κών συντά­ξεων θεω­ρεί­ται δεδο­μένη.

Η μείωση στις επι­κου­ρι­κές φαί­νε­ται ότι είτε θα κινηθεί κοντά στο 10% για συντά­ξεις άνω των 170 ευρώ, είτε θα κινηθεί μεταξύ 6% και 8% αλλά οι περι­κο­πές θα ξεκι­νούν από τις συντά­ξεις της τάξης των 120 ευρώ.

Παράλ­ληλα οι δανει­στές ζήτησαν να μην υπάρξει η λεγό­μενη προ­σω­πική διαφορά στις παλιές συντά­ξεις και ο επα­νυ­πο­λο­γι­σμός να ξεκι­νή­σει να εφαρ­μό­ζε­ται άμεσα, κάτι που θα σημάνει και άμεσες μειώ­σεις στις κύριες συντά­ξεις.

Ταυ­τό­χρονα στο τραπέζι οι δανει­στές έριξαν την αύξηση του ορίου ασφά­λι­σης για την κατώ­τατη σύνταξη από τα 15 στα 20 έτη ασφά­λι­σης με ταυ­τό­χρονη μείωση της βασικής σύντα­ξης κάτω από το όριο των 384 ευρώ/μήνα.

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.