Ο 19χρονος Αχμέτ Σατούφ παραμένει για 4η ημέρα στα Κρατητήρια στο Μανδράκι Ρόδου Υπάρχει νομική υποστήριξη. Καθημερινά δέχεται επισκεπτήριο και του παραδίδονται είδη πρώτης ανάγκης. Η Ομάδα Αλληλεγγύης Προσφύγων Ρόδου ΟΑΣΙΣ  καταγγέλλει την σύλληψη του νεαρού Σύρου και καλεί σε συμπαράσταση με στόχο να σταματήσει η διαδικασία απέλασής του.

Ο Αχμέτ έφτασε στην Ρόδο μαζί με την μητέρα του και τα τρία μικρότερα αδέλφια του από  το Χαλέπι. Ο Αχμέτ Σατούφ βρίσκεται  τώρα μόνος του στη Ρόδο καθώς το Σεπτέμβριο η μητέρα του με τα αδέλφια του κατάφερε να επανενωθεί στη Γερμανία με τον πατέρα και την αδελφή του κάτι που δεν χάρηκε  ο ίδιος, επειδή ήταν ενήλικος !

Από τότε  συνεχίζει τις αθλητικές και καλλιτεχνικές του δραστηριότητες παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα ελληνικών και προσφέροντας εθελοντικά βοήθεια σε άλλους πρόσφυγες.
Τον Οκτώβριο ο Αχμέτ Σατούφ γράφτηκε στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου και παρακολουθεί τα μαθήματα της Β’ τάξης.
Παράλληλα, συνεχίζει τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για δεύτερη συνεχή χρονιά. Σημειώνει ιδιαίτερη πρόοδο και έχει κάνει σημαντικά βήματα στην κοινωνικοποίησή του.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του , τον τερματισμό της διαδικασίας απέλασης του και την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων να μεταβεί στην οικογένειά του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                    ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

www.alfavita.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ