ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Daily Mail υμνεί τη φθινοπωρινή γοητεία της Ρόδου και της Τήλου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
rd

Βρε­τα­νός δημο­σιο­γρά­φος επι­σκέ­φθηκε τη Ρόδο στις αρχές Οκτω­βρίου και εντυ­πω­σιά­στηκε από τους αιώνες ιστο­ρίας που απο­τυ­πώ­νο­νται στα μνημεία της Παλιάς Πόλης

Τη φθι­νο­πω­ρινή γοητεία της Ρόδου και της Τήλου υμνεί η ηλε­κτρο­νική έκδοση της κορυ­φαίας βρε­τα­νι­κής εφη­με­ρί­δας Daily Mail απα­ριθ­μώ­ντας τα χαρα­κτη­ρι­στικά εκείνα που καθι­στούν τα δύο νησιά τους ιδα­νι­κούς φθι­νο­πω­ρι­νούς προ­ο­ρι­σμούς.

Από την Παλιά Πόλη της Ρόδου με το ‘εξαι­ρε­τικό ιστο­ρικό ενδια­φέ­ρον’ μέχρι την Τήλο που χαρα­κτη­ρί­ζει ως ‘ήσυχο κατα­φύ­γιο με απο­μο­νω­μέ­νες παρα­λίες, άγρια λου­λού­δια, απο­μα­κρυ­σμένα μονα­στή­ρια και μαγευ­τική θέα στη θάλασσα’, ο δημο­σιο­γρά­φος Julian Robinson προ­βά­λει τα δύο νησιά ως τους ιδα­νι­κούς φθι­νο­πω­ρι­νούς προ­ο­ρι­σμούς για ρομα­ντι­κές απο­δρά­σεις μέσα από ένα εκτενές αφιέ­ρωμα στην ηλε­κτρο­νική έκδοση της Daily Mail.

Ο Βρε­τα­νός δημο­σιο­γρά­φος επι­σκέ­φθηκε τη Ρόδο στις αρχές Οκτω­βρίου και εντυ­πω­σιά­στηκε από τους αιώνες ιστο­ρίας που απο­τυ­πώ­νο­νται στα μνημεία της Παλιάς Πόλης, την πανέ­μορφη θέα από την Ακρό­πολη της Λίνδου και το πλήθος δρα­στη­ριο­τή­των που δια­θέ­τει ο προ­ο­ρι­σμός. Όπως χαρα­κτη­ρι­στικά ανα­φέ­ρει: ‘Μια ξενά­γηση απο­κα­λύ­πτει κρυμ­μέ­νους θησαυ­ρούς σε κάθε γωνία· από αρχαία αγάλ­ματα και μαρ­μά­ρινα οικό­σημα έως κρήνες, τζαμιά και χαμάμ…’.

Παράλ­ληλα, είχε την ευκαι­ρία να επι­σκε­φθεί το κοντινό νησί της Τήλου και να μαγευ­τεί από τη γαλήνια ατμό­σφαιρα, τα κρυ­στάλ­λινα νερά και τα ανε­ξε­ρεύ­νητα τοπία. Σύμφωνα με το δημο­σιο­γράφο ‘Είναι εύκολο να κατα­λά­βει κανείς γιατί η Τήλος απο­τε­λεί σταθερή πηγή έμπνευ­σης για ποιητές και ζωγρά­φους κατά τη διάρ­κεια των ετών. Οι λόφοι και οι κοι­λά­δες γεμί­ζουν με το μεθυ­στικό άρωμα των άγριων βοτάνων και λου­λου­διών, οι πιο απο­μα­κρυ­σμέ­νες ακτές απο­τε­λουν το ιδανικό κατα­φύ­γιο για τα πουλιά και τη θαλάσ­σια ζωή, ενώ στις υπέ­ρο­χες παρα­λίες του νησιού επι­κρα­τεί μια σπάνια ηρεμία – ειδικά το φθι­νό­πωρο’.

Το δημο­σιο­γρα­φικό ταξίδι στη Ρόδο και την Τήλο διορ­γά­νωσε και υλο­ποί­ησε η Marketing Greece σε στρα­τη­γική συνερ­γα­σία με την Aegean και εντάσ­σε­ται στο πλαίσιο συνερ­γα­σίας του Συν­δέ­σμου Ελλη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων και της Marketing Greece με την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.