Ειδήσεις

Την κατάργηση των Κοινωνικών Τιμολογίων προτείνει η Κομισιόν

Αντιδράσεις από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία

Την κατάργηση των κοινωνικών επιδοτήσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης της έκθεσης για τον ελληνικό ενεργειακό τομέα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.
Η Ελλάδα, μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, αντιδρά στην κατάργηση του πλαισίου προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών, όπως είναι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Και αυτό διότι θεωρεί ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στην αγορά και στον ανταγωνισμό.
Για τη χώρα μας ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στους καταναλωτές καθώς επιδοτούνται μέσα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας όχι μόνο οι οικονομικά ασθενέστεροι, αλλά και οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών, οι οποίοι διαφορετικά θα πλήρωναν πολύ ακριβά την κιλοβατώρα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Βερροιόπουλος, υπέρ της κατάργησης των επιδοτήσεων τάσσεται κυρίως η Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύεται με τα κράτη μέλη τον χρόνο εφαρμογής της νέας πολιτικής, έχοντας προτείνει αρχικά δέκα χρόνια, αν και υπάρχουν προτάσεις για ένα πιο σφιχτό πλαίσιο υλοποίησης.
Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου