Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοικτό το θέμα με το ογκολογικό του νοσοκομείου

Απαντήσεις με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, θέλησαν να δώσουν χτες εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του Σύριζα Νότιας Δωδεκανήσου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο συντονιστής κ. Αντώνης Αποστολίδης και το μέλος κ. Γιώργος Τσαρούχας, μίλησαν για το θέμα με αφορμή και τις έντονες αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί εκατέρωθεν:
«Η Υγεία είναι πολύ σημαντική για όλους. Δυστυχώς, είδαμε κάποιους συμπολίτες μας –οι βουλευτές κ.κ. Κόνσολας και Κρεμαστινός- να αναφέρονται με πολύ άσχημο και δραματικό τρόπο στο ζήτημα, διαστρεβλώνοντας τις ανακοινώσεις που έγιναν από το υπουργείο Υγείας, μιλώντας παράλληλα απαξιωτικά για τον υπουργό κ. Πολάκη. Ερχόμαστε ως υπερασπιστές της αλήθειας που είναι μία: το υπ.Υγείας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι σε συνεννόηση για να μπορέσει να δημιουργηθεί το Ογκολογικό Τμήμα», ανέφερε ο κ. Αποστολίδης.
Μάλιστα, επικαλέστηκε κάποια στοιχεία για το τμήμα, λέγοντας πως τον Σεπτέμβριο του 2016, το Νοσοκομείο είχε ένα αιμοδυναμικό τμήμα. Δύο αιματολόγοι συντηρούσαν 36 ασθενείς. Σήμερα, υπάρχουν και δύο ογκολόγοι για 286 ασθενείς που λαμβάνουν αγωγή, ενώ παρακολουθούνται ακόμη 500 και αναμένεται να προσληφθούν ακόμη δύο ογκολόγοι. Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το τμήμα αλλά υπάρχει μια νομική εκκρεμότητα αφού το 2000 ανεγέρθηκαν δύο δημόσια κτήρια χωρίς άδεια (η εκκλησία και ο παιδικός σταθμός) με συνέπεια να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να προχωρήσει η επόμενη φάση.
Δεσμεύτηκε πάντως ότι το ζήτημα θα λυθεί με ένα νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος που θα δίνει λύσεις στα κτήρια αυτά τα οποία έχουν πρόβλημα με τις άδειές τους. «Μας προβληματίζει για ποιο λόγο δεχόμαστε αυτές τις επιθέσεις. Υπάρχουν ασθενείς και είναι απαράδεκτο να τους τρομοκρατούμε. Και οι δύο βουλευτές, συμμετείχαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το ζήτημα;» αναρωτήθηκε, επικαλούμενος τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο και με παράλληλη ενίσχυση του προϋπολογισμού του. Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει στην Ρόδο ο κ. Πολάκης ή κάποιος από το υπ.Υγείας.

Κριτική για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά
Σκληρή κριτική αναφορικά με τις διεργασίες που συντελούνται στην Κεντροαριστερά άσκησε ο κ. Αποστολίδης. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία στην Ρόδο της προέδρου της ΔΗΣΥ και υποψήφιας για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς κας Φώφης Γεννηματά, δήλωσε τα εξής: «Πρέπει να πούμε ότι κάθε πολιτική διεργασία και ζύμωση η οποία συμβαίνει σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο του δημοκρατικού τόξου, είναι θετική. Πάντα υπάρχει ελπίδα για να βγει κάτι θετικό για τον τόπο. Οπότε σε αυτή την βάση μπορούμε να μιλάμε μόνο με προσδοκία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή να γίνει μια πολιτική κίνηση που αυτό-προσδιορίζεται ως νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς προσωπικά, έχω κάποιες ενστάσεις ως προς την παραδοξότητα: για πρώτη φορά ένα κόμμα θέλει να αυτό-προσδιορίζεται ως ‘Κεντροαριστερά’ χωρίς να έχει επιλεγεί ένας αρχηγός και χωρίς να υπάρχουν θέσεις και αρχές που θα οδηγήσουν σε ένα συνέδριο. Συνεπώς, η διαδικασία είναι…ανάποδη. Πρώτα κάνουμε ένα συνέδριο, καταλήγουμε σε κάποιες θέσεις και αρχές και μετά επιλέγουμε πρόεδρο ο οποίος θα υλοποιήσει αυτές τις θέσεις. Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει ούτε μια προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών. Παρακολούθησα το debate των εννέα υποψηφίων αρχηγών και το μόνο που διαπίστωσα ήταν εννέα ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μία καρέκλα χωρίς να μας απαντήσουν σε τι διαφέρει ο ένας από τον άλλον, τι θα κάνει ο καθένας καλύτερα σε σχέση με τους άλλους και ποιες είναι οι πολιτικές απόψεις τους. Με μεγάλη απογοήτευση άκουσα και κάποιους να λένε ότι θέλουν να συνεργαστούν με τη Ν.Δ.! Δεν το καταλαβαίνω πώς μπορούν να προχωρήσουν έτσι. Τελικά, ανακαλύψαμε όλοι ότι η κα Γεννηματά και η κ. Θεοδωράκης θα διατηρήσουν τις Κ.Ο. ο κ. Καμίνης, θα παραμείνει δήμαρχος, ο κ. Ανδρουλάκης θα παραμείνει ευρωβουλευτής κ.ο.κ. Να μας απαντήσουν: το επόμενο κόμμα θα έχει το ίδιο ΑΦΜ με το Πασόκ και με το Ποτάμι; Τα 200εκ ευρώ που οφείλει το Πασόκ, ποιος θα τα πληρώσει; Ελπίζω να μην ζητήσουν να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός! Εκτός κι αν θέλουν να συνενωθούν με τη Ν.Δ. Για μας, δεν έφυγε ο κόσμος από το Πασόκ αλλά το Πασόκ έχει φύγει από την Κεντροαριστερά».
Μάλιστα ο κ. Τσαρούχας συμπλήρωσε: «Το Πασόκ βλέπουμε ότι έχει ταυτιστεί πλέον με τη Ν.Δ. Ο κόσμος δεν έφυγε από το Πασόκ. Μία ιστορική παράταξη έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τη Ν.Δ. Ίσως τους έκανε κακό η…συγκυβέρνηση».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου