Ειδήσεις

Οι κυβερνήσεις τσάκισαν τις ζωές των συνταξιούχων

Αποφασισμένοι να μην υποστείλουν την σημαία του αγώνα είναι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στην Ρόδο. Αυτό κατέστησαν σαφές, τόσο το προεδρείο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Δήμος Κουμπούρης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες με αφορμή την εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Όπως τόνισε η πρόεδρος κα Φαρμακίδου: «Πραγματοποιήσαμε την εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου μας. Η δράση μας ήταν πλούσια και αγωνιστική αυτή την τριετία. Έχουμε επίσης την χαρά να φιλοξενούμε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Δήμο Κουμπούρη που ήρθε στη Ρόδο γι αυτό. Θέλω να ‘ευχαριστήσω’ (σε εισαγωγικά) επίσης τους κ.κ. Στάθη Κουσουρνά και Φώτη Χατζηδιάκο για την στέγη που μας υποσχέθηκαν εδώ και έξι χρόνια, αλλά δεν την είδαμε ποτέ. Εμάς μας πετάνε στον δρόμο…», ανέφερε η κα Φαρμακίδου.
Σημειώνεται πως οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου δ.σ. θα ξεκινήσουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στον Αρχάγγελο από τις 4 – 6μ.μ., την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Σορωνή από τις 10-13.00μ.μ., το απόγευμα στην Κρεμαστή από τις 3-6μ.μ. την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στην παστίδα 3-6μ.μ. την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο ΕΚΡ από την 9-13.00μ.μ. και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου από τις 9-6μ.μ. στο ΕΚΡ.
Με την σειρά του, ο κ. Κουμπούρης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων για τις πολιτικές τους απέναντι στους συνταξιούχους, με τις συνεχείς περικοπές και την συντάξεις ‘πείνας’ που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.
«Το Σωματείο των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ρόδου, έχει σημαντική πορεία και έχει συμβάλει σε όλους τους αγώνες που κάνουμε. Οι πολιτικές της κυβέρνησης αυτής και των προηγούμενων, μας έχουν τσακίσει τις ζωές μας. Μας αφαίρεσαν τα δικαιώματά μας ακόμη και στην ασφάλιση και στην υγεία. Η σημερινή κυβέρνηση ήρθε να υποσχεθεί αλλά να μην τηρήσει τις υποσχέσεις της και να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές που περιλαμβάνουν θανατηφόρες περικοπές. Οι συντάξεις μας έχουν γίνει προνοιακά επιδόματα, χάσαμε το ΕΚΑΣ ενώ η προσωπική διαφορά επανυπολογίζεται και κόβεται. Οι συντάξεις χηρείας εξαφανίζονται ενώ παράλληλα, έχουμε βαριά φορολογία, νέες περικοπές και πρόβλημα με την ασφάλιση. Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί μια θανατηφόρα πολιτική απέναντι στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους έχει και ‘θανατηφόρα’ προπαγάνδα. Υπόσχεται ότι θα δώσει μερίσματα κ.λπ. Την στιγμή που μας παίρνουν το καρβέλι που εμείς το φτιάξαμε, μας πετάνε ψίχουλα για να χρυσώσουν το χάπι. Τις συντάξεις μας, εμείς τις έχουμε πληρώσει. Εμείς θα παραμείνουμε στον αγώνα γιατί είναι ο μόνος δρόμος για εμάς. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι συντάξεις μας, δεν είναι χάρισμα, τις έχουμε δουλέψει και τις έχουμε πληρώσει….» όπως τόνισε καλώντας τους συνταξιούχους να δώσουν συντεταγμένα τον αγώνα και να συνεχίσουν πιο μαζικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου