Ειδήσεις

Εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα για τις οφειλές της ΔΕΥΑΡ προς την Περιφέρεια

Το πρώτο ένταλμα για έγκριση από τον Επίτροπο, απέστειλε χτες η ΔΕΥΑΡ σχετικά με τα οφειλόμενα ποσά προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την κατανάλωση νερού του Φράγματος Γαδουρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ προχώρησε σε αυτή την κίνηση προσβλέποντας σε λύση, καθώς είχε προηγηθεί ένα ‘θρίλερ’ ανάμεσα στις δύο πλευρές μέχρι την πληρωμή των ενταλμάτων.
Το πρώτο ένταλμα που ανέρχεται περίπου στα 350.000 ευρώ, αναμένεται να πληρωθεί εφόσον δεν σημειωθεί κάποιο νέο κώλυμα στην διαδικασία έγκρισης.
Θυμίζουμε πως πριν από δέκα περίπου ημέρες, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην ΠΝΑΙ της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το Φράγμα Γαδουρά με την συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρου Μανωλάκη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, του ειδικού συνεργάτη σε τεχνικά θέματα του περιφερειάρχη (και μέλους του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ) κ. Σάκη Στάγκα και επιστημονικών συμβούλων, όπου βρέθηκε λύση με ομόφωνη απόφαση για την πληρωμή των ενταλμάτων που οφείλει η ΔΕΥΑΡ προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Πάντως, εφόσον εγκριθούν ‘χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς παρατηρήσεις’ όπως έχει αναφερθεί, στο πλαίσιο της εκτέλεσης της Προγραμματικής Σύμβασης για το Φράγμα Γαδουρά όπως ακριβώς έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο και από το δ.σ. της ΔΕΥΑΡ, θα υπάρξουν εξελίξεις.
Να σημειωθεί πως ανάμεσα στην ΠΝΑΙ και την ΔΕΥΑΡ υπήρξε ‘διαμάχη’ για το συγκεκριμένο ζήτημα που κράτησε πάνω από έναν… χρόνο, αφού η ΔΕΥΑΡ δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα για τα εντάλματα, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον εάν «η καλή θέληση και διάθεση συνεννόησης» όπως ειπώθηκε πρόσφατα, θα έχει αποτελέσματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου