Απόψεις

Για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία

Η Ε.Ε ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ !

Στις 25 Ιουνίου – με άρθρο μου – επέκρινα τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, γιατί η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε δεν αποφάσισε την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : τα κράτη μέλη της Ένωσης να μην πωλούν οπλικά συστήματα στην Τουρκία.
Και δεν φθάνει που συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη πολιτική κρατών μελών της Ε.Ε – όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία κ.λ.π – να μην επιδεικνύουν την στοιχειώδη αλληλεγγύη προς τα μέλη της Ένωσης Έλλάδα και Κύπρο, αφού εξακολουθούν να πωλούν όπλα στην Τουρκία, που τα στρέφει κατά της χώρας μας, τώρα ήλθε και η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μπορεί στην Μαδρίτη, να μην πρόβαλε veto η Τουρκία, για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, πέτυχε όμως (μεταξύ άλλων) την απόφαση της «Συμμαχίας», να αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία, από αυτές τις σκανδιναβικές χώρες.

Μετά απ´ αυτή την εξέλιξη, κανείς δε μπορεί να συμφωνήσει με την έκφραση ικανοποίησης του πρωθυπουργού, για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη. Ούτε καν ουδέτερη δε μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την απόφαση, για την άρση αυτού του εμπάργκο, που εφάρμοζαν Σουηδία & Φινλανδία.

Υποστηρίζω σε κάθε ευκαιρία την απόλυτη ανάγκη της εθνικής συνεννόησης και την εφαρμογή εθνικής στρατηγικής. Όμως για να συμβαίνουν αυτά, πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα και να συζητά τις προτάσεις τους πριν την εξέλιξη τόσο σοβαρών συνεδριάσεων, όπως οι Σύνοδοι Κορυφής. Αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν το πράττει και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ρόδος 2 / 7 / 2022

Κοσμάς Σφυρίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου