Τοπικές Ειδήσεις

Ερώτηση στη Βουλή για τον περιορισμό συνταγογραφούμενων φαρμάκων καρκινοπαθών της Ρόδου και γενικά των Δωδεκανήσων

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Περιορισμός συνταγογραφούμενων φαρμάκων καρκινοπαθών της Ρόδου και γενικά των Δωδεκανήσων»

Όπως ενημερωνόμαστε από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, με έγγραφό του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε από τους γιατρούς του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Ρόδου να περιορίσουν τη συνταγογράσφηση φαρμάκων καθώς έχουν διαπιστωθεί υπερβάσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του δ/ντη ογκολόγου – παθολόγου κ Δημήτρη Ματθαίου ο οποίος σε ανάρτησή του ενημέρωσε για την σχετική σύσταση του ΠΙΣ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Το έγγραφο που είδα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο συστήνει προς το παρόν να περιορίσουμε τα φάρμακα υψηλού κόστους στο ελάχιστο» αλλά και της προέδρου των καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρίας Κρητικού που εξέφρασε την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση των καρκινοπαθών, οι οποίοι εκτός από τον καθημερινό αγώνα που δίνουν απέναντι στον Γολιάθ του καρκίνου τώρα βλέπουν απέναντί τους και την Πολιτεία, που τους αφήνει χωρίς φάρμακα, άρα και όπλα σ’ αυτό τον τιτάνιο αγώνα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Είναι ενήμερος της συγκεκριμένης οδηγίας προς τους ιατρούς του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου;

2. Είναι ενήμερος για το πόσους ασθενείς καλείται να καλύψει το συγκεκριμένο νοσοκομείο τη στιγμή που το Νοσοκομείο Ρόδου εξυπηρετεί εξυπηρετούμε όλα τα Δωδεκάνησα και οι ιατροί του συνταγογραφούν σε όλους τους καρκινοπαθείς ασθενείς μας τα φάρμακα των θεραπειών που σε άλλα μεγάλα

νοσοκομεία δίνονται με εσωτερικές χρεώσεις μέσω του Φαρμακείου του νοσοκομείου;

3. Πόσοι άνθρωποι που νοσούν βαριά θα μείνουν χωρίς φαρμακευτική κάλυψη;

4. Πόσα συνακόλουθα προβλήματα θα προκύψουν αν υλοποιηθεί αυτή η προτροπή;

5. Ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει ώστε να μην μείνουν χωρίς φάρμακα τόσοι συμπολίτες μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη;

6. Ποια βήματα θα γίνουν ώστε ο έλεγχος της ανταποδοτικότητας, που προωθεί το Υπουργείο Υγείας να μην καταλήξει κοστολόγηση της ζωής των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας; στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τακτική κοστολόγησης (;) της ζωής μας

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου