Στο στόχαστρο γνωστής ομάδας Τούρκων χάκερς που δρα το τελευταίο διάστημα καταφέρνοντας “χτυπήματα” σε ευρωπαϊκές χώρες, μπήκε η ιστοσελίδα των εργαζομένων του συνδικάτου της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΣ ΡΟΔΑ την Κυριακή 30 Απριλίου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατική»!
Οι Τούρκοι χάκερς με την επωνυμία «ayyildiz tim, anonymous’u hackledi» εξαφάνισαν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του συνδικάτου των εργαζομένων και ανήρτησαν την τουρκική σημαία, γράφοντας εθνικιστικά συνθήματα: «Ρίξε μια ματιά στην ιστορία τι έπαθαν όσοι τα έβαλαν με τους Τούρκους», είναι το ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην τουρκική γλώσσα στην ιστοσελίδα του συνδικάτου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ  και το δεύτερο αναφέρει χαρακτηριστικά «Με τον Τούρκο να ‘σαι φίλος αλλά τον Τούρκο μην τον κάνεις εχθρό», όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή της αποκλειστικά η «δημοκρατική», από την αλλοιωμένη ιστοσελίδα του συνδικάτου μετά την επίθεση των χάκερς.
Σύμφωνα με πληφορίες της «δημοκρατικής», ο Ρόδιος διαχειριστής της σελίδας του συνδικάτου των εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, ενημερώθηκε για την παραβίαση το βράδυ της Κυριακής, όταν εργαζόμενοι της επιχείρησης προσπάθησαν να συνδεθούν προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για το πρόγραμμα εργασίας τους, και αντί αυτού, αντίκρισαν την τούρκικη σημαία και το λογότυπο των χάκερς!
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο διαχειριστής, ο οποίος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απενεργοποιήσει την πρόσβαση των χάκερς και να επαναφέρει τα δεδομένα του συνδικάτου, όπως και έγινε. Μάλιστα, οι Τούρκοι χάκερς του άφησαν μήνυμα στο οποίο αναγραφόταν «γεια σου διαχειριστή, να ξέρεις ότι έχουμε “χακάρει” το site σου. Η Τουρκία είναι μεγάλη»!
Η κίνηση αυτή ωστόσο, της γνωστής ομάδας Τούρκων χάκερς, προκαλεί εύλογες απορίες και γεννά ερωτηματικά για την επιλογή να παραβιάσουν και να αλλοιώσουν ιστοσελίδα που αφορά την Ρόδο.
Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες, θύματα Τούρκων χάκερς έπεσαν το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το περιοδικό Forbes, η διεθνής αμνηστία, αλλά και το προφίλ του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Αλάν Ζιπέ. Το μήνυμα τους έκανε λόγο για «ναζιστική Γερμανία και Ολλανδία», ενώ μόλις χθες “χάκαραν” την ιστοσελίδα και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης!
Καλά πληροφορημένες ανώτατες πηγές, ανέφεραν στην «δημοκρατική» πάντως, πως πρόκειται για «ισχυρή ομάδα» γνωστών χάκερς που παρεμβαίνει «όποτε κρίνει ότι απειλείται η Τουρκία ή όποτε γίνονται κινήσεις εναντίον της», γεγονός που δεν αποκλείεται η κίνηση να συσχετίζεται και με το Αγαθονήσι, το οποίο έχει βάλει στο στόχαστρο η Τουρκία χαρακτηρίζοντάς το «τουρκικό έδαφος»!.
Να σημειωθεί ότι η παραβίαση της ιστοσελίδας, έγινε την Κυριακή 30 Απριλίου την ίδια ημέρα που προβλήθηκε από την δημόσια ελληνική τηλεόραση στην εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη», η έπαρση σημαίας στο Αγαθονήσι παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή ως απάντηση της ελληνικής πλευράς με την ανιστόρητη τουρκική προκλητικότητα που αμφισβήτησε την ελληνικότητα του Αγαθονησίου.
Κάποιοι, παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η επιλογή ιστοσελίδας της Ρόδου από Τούρκους χάκερς, δεν αποκλείεται να έγινε και για να σταλεί «μήνυμα» με αφορμή τις  απόπειρες διαφυγής Τούρκων, μέσω του νησιού μας και γενικότερα της Δωδεκανήσου, σε ευρωπαϊκό έδαφος, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στα μηνύματα που οι Τούρκοι ανήρτησαν στην ιστοσελίδα του συνδικάτου των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών Ρόδου «ΡΟΔΑ».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ