Τοπικές Ειδήσεις

«Οι Λειψοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς γιατρό”

“Το Υπ. Υγείας δεν έχει ζητήσει ακόμα από το Υπ. Άμυνας την τοποθέτηση στρατεύσιμου γιατρού στο νησί”

Εκθέτει το Υπουργείο Υγείας η απάντηση που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε καταθέσει Ερώτηση αναδεικνύοντας την ανάγκη έγκαιρου προγραμματισμού, αλλά και προετοιμασίας, για να μην μείνουν οι Λειψοί χωρίς γιατρό, με δεδομένο ότι, σε λιγότερο από δύο μήνες, λήγει η θητεία των γιατρών, που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε ζητήσει τα Υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας να προετοιμάσουν την κάλυψη των δύο θέσεων αγροτικών γιατρών στους Λειψούς που θα μείνουν κενές, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Μια άμεση λύση είναι η τοποθέτηση στρατεύσιμου γιατρού, με τη διαφορά, όμως, ότι θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση των δύο Υπουργείων.

Ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρει ότι: «Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να υποβάλει σχετικό αίτημα προς το ΥΠΕΘΑ, ώστε να εξετασθεί δυνατότητα κάλυψης των Λειψών από στρατεύσιμους ιατρούς, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 8 παρ. α του ν.4361/2016 (ΦΕΚ Α  ́10)».

Το παραπάνω, σημαίνει ότι τέτοιο αίτημα δεν έχει υποβληθεί έως σήμερα, εκτός αν το Υπουργείο Υγείας έχει βρει άλλη λύση, την οποία θα πρέπει να ανακοινώσει άμεσα.

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου