Ειδήσεις

Χ. Χατζηευθυμίου: «Τελειώνει εδώ ο Δήμος-γραφειοκράτης» (Video – φωτορεπορτάζ)

Mε μια μεστή περιεχομένου ομιλία, στην κατάμεστη αίθουσα του «Ακταίον», o υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου παρουσίασε σήμερα το έμβλημα της παράταξής του “Ροδιακή Δημιουργία (ΡΟΔΗ), τις πρώτες προγραμματικές του δεσμεύσεις και ακόμη 10 νέους υποψήφιους.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας οπως ο κ. Σίμος Παρασκευάς, ο κ. Κ. Αρχοντάκης, ο κ. Α Κωστάκης, ο κ. Στέφανος Κυριαζης, ο κ. Γιωργος Ζωγραφίδης, ο κ. Γιώργος Μηνατσής, ο κ. Γ Καραμαρίτης, ο κ. Τ Μιχαήλου, στελέχη της παρατάξεως αλλά και υποψήφιοι άλλων παρατάξεων όπως ο κ. Μιχάλης Κόκκινος και ο κ. Δημήτρης Κρητικός, o πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Α Καμπουράκης.

Ο κ. Χατζηευθυμίου εξέφρασε εισαγωγικά την ικανοποίησή του για τη θετική αύρα των νέων ανθρώπων που μετέχουν στην παράταξή του, τον ενθουσιασμό και τη δύναμη των ιδεών τους.

“Βλέπω γύρω μου τους νέους ανθρώπους, αυτούς που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή μια προσπάθεια, έξω από τα συστήματα, μακριά από το κατεστημένο. Βλέπω γύρω μου συνεργάτες με τους οποίους δουλέψαμε μαζί, έχουμε ένα κοινό έργο που μας ενώνει αλλά και ένα μεγάλο και μελλοντικό έργο, που μας περιμένει όλους μαζί να το ολοκληρώσουμε. Τα παιδιά είπαν, πολύ εύστοχα, ότι σήμερα γεννήθηκε, δημιουργήθηκε το πιο όμορφο ρόδι. Με ζωντανά χρώματα. Με νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Με καταξιωμένους ανθρώπους. Με ενεργούς πολίτες που έχουν ιδέες, προτάσεις για το νησί τους και μεγάλη διάθεση προσφοράς”, είπε στη συνέχεια επισημαίνοντας ότι το νησί για να δημιουργήσει ένα πιο όμορφο ρόδι χρειάζεται να σπάσει ένα άλλο, αυτό της κακοδαιμονίας, των συστημάτων, που ταλαιπωρούν το νησί, των νοοτροπιών που έρχονται από το παρελθόν.

Ο κ. Χατζηευθυμίου απάντησε και σε εκείνους, που αμφισβητούν το δικαίωμά του να είναι υποψήφιος:
“Με ένα πολύ πρωτότυπο και καινοφανές επιχείρημα, που συνοψίζεται στο ότι, αφού ο Χατζής δεν συμφωνούσε με τη δημιουργία του ενός δήμου, δεν πρέπει να είναι υποψήφιος. Υποψήφιοι δικαιούνται να είναι, σύμφωνα με αυτή τη λογική, όσοι μεθόδευσαν τον ένα δήμο για να υπηρετήσουν κομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες. Υποψήφιοι δικαιούνται να είναι όσοι υπηρέτησαν αυτό το αποτυχημένο και χρεοκοπημένο μοντέλο του δήμου-γραφειοκράτη, που δεν μπορεί να λύσει ούτε το πιο απλό πρόβλημα στην πόλη και στο χωριό. Με τη δική τους λογική έπρεπε να αρκούμαστε στο να βλέπουμε τον τόπο μας να καταστρέφεται και να παρακολουθούμε τους εργολάβους της καταστροφής να συνεχίζουν το έργο τους. Ε αυτό δεν θα γίνει ποτέ”, τόνισε.

Δεσμεύτηκε ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για να διαχειριστεί και να υπηρετήσει το δήμο-γραφειοκράτη, αυτό το αποτυχημένο μοντέλο αλλά για να το ανατρέψει.

Υποσχέθηκε ότι στους πρώτους 3 μήνες της θητείας του, το νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του δήμου θα έχει κάνει την εμφάνισή του και θα σπρώχνει το παλιό προς την έξοδο, με την εκχώρηση, με μελετημένη και συγκροτημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στα συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων, στις κοινότητες και στα τοπικά συμβούλια αλλά και πόρων.

Ο κ. Χατζηευθυμίου εξήγησε ότι τα άρθρα 83 και 84 του Καλλικράτη δίνουν το δικαίωμα στο δημοτικό συμβούλιο να εκχωρήσει αρμοδιότητες και πόρους στις δημοτικές ενότητες, στις κοινότητες και στα τοπικά συμβούλια:
“Μπορούσαν να το κάνουν αλλά δεν το έκαναν. Γιατί απλά δεν ήθελαν. Γιατί βολεύει πολλούς αυτό το φεουδαρχικό σύστημα διοίκησης του δήμου με τους τοπάρχες και τους οπλαρχηγούς. Με διακοσμητικά συμβούλια που δεν συνεδριάζουν ποτέ. Με την εξουσία συγκεντρωμένη στο δήμαρχο και σε 5 ή 6 ανθρώπους. Ο δήμος γραφειοκράτης τελειώνει εδώ. Τον τελειώνουμε στις 18 Μαΐου, με το Ρόδι”.

Ο κ. Χατζηευθυμίου δεσμεύτηκε ακόμη ότι η κάθε δημοτική ενότητα θα έχει διοικητική δομή πλήρως διασυνδεδεμένη με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, ανακοινώνοντας την ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών, με λογισμικό που θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους ή μέσα από το πρόγραμμα ” Ψηφιακή Σύγκλιση”.
Δεσμεύτηκε ακόμη για την αναβάθμιση της επιτροπής διαβούλευσης αλλά και για την καθιέρωση ρυθμίσεων άμεσης δημοκρατίας και ελέγχου.

Ο κ. Χατζηευθυμίου υποσχέθηκε ακόμη ότι θα κάνει λογοδοσία σε καθεμία από τις 10 δημοτικές ενότητες κάθε έτος και ότι το δημοτικό συμβούλιο μια φορά το χρόνο θα συνεδριάζει σε κάθε μία από τις 10 δημοτικές ενότητες με θέματα που αφορούν τη συγκεκριμένη ενότητα και θα δρομολογούνται λύσεις.

Δεσμεύτηκε ακόμη για την τροποποίηση του οργανισμού του Δήμου προκειμένου να προσαρμοστεί στο νέο μοντέλο διοίκησης.
Αρχή της παράταξης, όπως τόνισε είναι, η διαφάνεια και για το λόγο αυτό τα «πόθεν έσχες» όσων είναι υποψήφιοι θα δημοσιοποιηθούν μέχρι τις εκλογές…
“Για να κρίνουν και να συγκρίνουν οι πολίτες μετά από 5 χρόνια αν αυτά έχουν υποστεί μεταβολή, ποια και πώς”.
Ο κ. Χατζηευθυμίου δεν απέφυγε να δηλώσει ότι τις προγραμματικές του δεσμεύσεις “κλέβουν” ανθυποψήφιοι του και με “αυτούσιες φράσεις”!
“Η αντιγραφή δεν με ενοχλεί, όσο με ενοχλεί η υποκρισία. Γιατί αυτοί που υπηρέτησαν και διαχειρίστηκαν το μοντέλο του δήμου-γραφειοκράτη δεν πείθουν πλέον κανένα. Δεν μπορούν να υπόσχονται πράγματα που είχαν την ευκαιρία αλλά δεν τα υλοποίησαν” τόνισε, αφήνοντας σαφή αιχμή κατά του Στράτου Καρίκη.

Ο Χατζής δεσμεύτηκε ακόμα για ωρίμανση και εκτέλεση μεγάλων έργων όπως:
-H νέα είσοδος της πόλης της Ρόδου αλλά και η δεύτερη φάση της περιμετρικής οδού.
-Η ολοκλήρωση του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά, μια προοπτική που θα μας οδηγήσει στην επανακοστολόγηση των τιμολογίων στην κατανάλωση νερού. Επανακοστολόγηση προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.
-Η ολοκλήρωση της νέας μαρίνας και η αξιοποίηση του καρνάγιου.
-Η βελτίωση του οδικού δικτύου σταδιακά, με εργασίες αποκατάστασης και προγραμματισμό. Ποτέ άλλοτε το οδικό δίκτυο του νησιού δεν βρισκόταν σε τόσο απαράδεκτη κατάσταση.
-Η επισκευή του εθνικού θεάτρου.
-Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των βιολογικών καθαρισμών.

Επεσήμανε ότι θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό, με νέες καινοτόμες δράσεις, με τη χρήση του διαδικτύου, των νέων τεχνολογιών και του σύγχρονου τουριστικού marketing. Πρωτοβουλίες θα αναλάβει και για το all-inclusive και για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Αναφέρθηκε και στον πρωτογενή τομέα και ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ειδικό γραφείο, που θα παρέχει στους νέους αγρότες αλλά και όσους ασχολούνται με την τυποποίηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, υποστήριξη και ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της νέας περιόδου 2014-2020, για τον επενδυτικό νόμο 4146 του 2013.
Πρωτοβουλίες δεσμεύτηκε να αναλάβει και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και για την ανάπτυξη συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο κ. Χατζηευθυμίου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία μαθητών του σχολείου «Ροδίων Παιδεία» να αναπτύξουν μελέτη αυτοματισμού για τη γέφυρα της Κρεμαστής, με αισθητήρες για τη στάθμη του νερού που ενεργοποιούν αυτόματα μπάρες και φανάρια για να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

“Είμαστε ένα Κίνημα Ενεργών Πολιτών. Ξεκινήσαμε μια ομάδα, μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε καθημερινά με αυτούς που έρχονται κοντά μας. Δεν στηριζόμαστε στον αγώνα που γίνεται και εξαρτάται από τα χρήματα. Αλίμονο στους αγώνες που εξαρτώνται από τα χρήματα”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 10 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Ο κ. Χατζηευθυμίου ανακοίνωσε εξάλλου και 10 νέους υποψήφιους:
1. Ο Αντώνης Γιαννικουρής, Αρχιτέκτων από τη νέα γενιά της Ρόδου, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Ρόδου,
2. Ο Στέργος Δανάς, ένας νέος άνθρωπος, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Αρχαγγέλου.
3. Ο Νεκτάριος Διαμαντέας, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Μεσαιωνική Πόλη, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Ρόδου.
4. Ο Γιώργος Καλαθενός, ένα ακόμα παιδί από τη γενιά των τριαντάρηδων, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Λίνδου.
5. Ο Δημήτρης Κόζας, ένα νέο παιδί, επιχειρηματίας από τον Αρχάγγελο, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Αρχαγγέλου.
6. Η Μαρία Πιζήμολα, Γιατρός και νέα γυναίκα, υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Ρόδου.
7. Ο Χρυσοβαλάντης Σκόνης, Επιχειρηματίας, υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Ρόδου.
8. Η Μαρία Ξενάκη Ραδιοφωνική παραγωγός με διάθεση να προσφέρει στην ανάπτυξη της Ρόδου
9. Μανώλης Καμπουρόπουλος Επιχειρηματίας με μεγάλη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Ρόδου
10. Ο Ιωάννης Γιαννακάκης Επιχειρηματίας, π. Αντιπρόεδρος ΕΒΕΔ, με μεγάλη προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Ρόδου

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου