Τοπικές Ειδήσεις

Παρέμβαση του Κώστα Σαρή για το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Προς

Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης Αθήνα

Κοινοποιούμενη

Στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Εμμανουήλ Κόνσολα

Στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Βασίλειο Υψηλάντη

Στην Βουλευτή Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδου

Στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Ιωάννη Παπά

Στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριο Σαντορινιό

Κύριε Υπουργέ

Τυγχάνω εν ενεργεία δικηγόρος Ρόδου, ασκώντας το λειτούργημα μου επί μια πεντηκονταετία.

Υπό την ιδιότητα του δικηγόρου απευθύνομαι σε Σας για την επίλυση του προβλήματος του Κτηματολογίου Ρόδου, το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη έχει κλείσει άνευ λόγου και αιτίας, καθόσον απ’ ότι γνωρίζω δεν υφίσταται πρόβλημα στατικής ικανότητας του κτιρίου, το οποίο το στεγάζει. Βέβαια επ’ αυτού επίσης γνωρίζω ότι υφίσταται έκθεση μηχανικού της Ρόδου, η οποία αναφέρεται σε επικινδυνότητα του κτιρίου, την οποίαν έκθεση υιοθέτησαν και οι τοπικοί παράγοντες. Υφίσταται όμως και αντίθετη πραγματογνωμοσύνη, η οποία έχει διεξαχθεί με επιμέλεια του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, η οποία αποκρούει την οποιαδήποτε επικινδυνότητα του.

Κύριε Υπουργέ το κλείσιμο του Κτηματολογίου είναι η εύκολη λύση, η οποία βολεύει μερικούς από τους εργαζόμενους σ’ αυτό. Η επίλυση του προβλήματος, ανύπαρκτου ή υπαρκτού μπορεί να επέλθει όταν με δική σας

πρωτοβουλία αποσταλεί ένας ειδήμων περί της στατικής ικανότητας των κτιρίων, ο οποίος και θα αποφανθεί εάν πράγματι το πρόβλημα είναι υπαρκτό ή ανύπαρκτο. Είναι κρίμα πραγματικά σε μια εποχή που η πανδημία του κορωνοϊού μαστίζει την χώρα μας να έχει κλείσει και το Κτηματολόγιο, το πιθανότερο χωρίς να συντρέχει ο επικαλούμενος λόγος.

Το Κτηματολόγιο αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομίας του τόπου μας, διότι η οποιαδήποτε συναλλαγή είτε εμπράγματη είτε ενοχική θα περάσει μέσω του Κτηματολογίου. Τούτο δε είναι λογικό αφού κανένας, είτε Τράπεζα ή ιδιώτης, δεν θα προβεί σε δικαιοπραξία χωρίς τον έλεγχο των τίτλων του Κτηματολογίου.

Βεβαίως η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων και συναλλασσομένων είναι υπέρμετρη από οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, αρκεί όμως το πρόβλημα της στατικής ικανότητας να είναι υπαρκτό, κατά την γνώμη μου δε και πολλών άλλων, το πρόβλημα είναι ανύπαρκτο. Απομένει η επίλυση του δια του διορισμού ειδήμονα, ο οποίος θα αποφανθεί περί τούτου.

Τέλος σχετικά με την προτεινόμενη μεταφορά του Κτηματολογίου σε άλλο κτίριο είναι τόσος ο όγκος των βιβλίων και των φακέλων του που για να υλοποιηθεί η μεταφορά θα χρειαστεί τουλάχιστον μια διετία, χωρίς συναλλαγές.

Κύριε Υπουργέ η κοινωνία της Ρόδου σας καλεί να δώσετε λύση, η οποία θα ανταποκρίνεται στην ύπαρξη ή ανυπαρξία του επικαλούμενου προβλήματος της στατικής ικανότητας του Κτηματολογίου, δια του διορισμού ειδήμονα, ο οποίος και θα αποφανθεί περί τούτου.

Μετά τιμής Κωνσταντίνος Σαρής

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου